ACTUALITATEAvocatul Poporului spune că anumite măsuri din pandemie au avut ca scop...

Avocatul Poporului spune că anumite măsuri din pandemie au avut ca scop ștergerea identității naționale. Renate Weber se întreabă ce o oprește pe Codruța Koveși să ancheteze acuzațiile aduse Ursulei von der Leyen prin achiziția vaccinurilor

Avocatul Poporului, Renate Weber, s-a întrebat ce o oprește pe Laura Codruța Koveși, Procuror European, să ancheteze achizițiile de vaccinuri ordonate de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu, Weber a spus că atenția publică s-a mutat de la problemele din pandemie la război.

„A venit războiul și nu mai întreabă nimeni de cheltuielile făcute în pandemie. Păi de ce nu mai întreabă, că erau acuzații puternice în ce o privește pe șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, era scandalul de pe lume să se desecretizeze conversațiile ei pe Whatsapp cu șeful de la Pfizer. Mai vorbește cineva de asta? Nu, iar acum ea strânge pături și periuțe de dinți pentru refugiații din Ucraina. Deci astea nu sunt lucruri normale. Pe de altă parte, nu poți să nu te întrebi dacă acum nu e o altă sursă de unde să mai scoatem niște bani și să-i cheltuim fără să dăm socoteală nimănui. Să știți că democrația europeană va avea puternic de suferit dacă lucrurile astea or să meargă tot așa și dacă o să lipsească cu desăvârșire control. Controlul Parlamentului European mi se pare în acest moment zero. Doamna Kovesi, cu Parchetul European, asta ar trebui să investigheze. N-am auzit-o să articuleze o vorbă despre asta, deși repet, sunt chiar banii europeni la mijloc și ar fi îndreptățită să vadă ce s-a întîmplat acolo…Așa încât nu e bine, sincer spun că nu e bine” a spus Renate Weber.

În altă ordine de idei, Avocatul Poporului a scris că unele dintre măsurile restrictive din pandemie i-au dat impresia că urmăresc ștergerea identității naționale.

„Acum 30 de ani (…) nu mă gândeam chiar la dispariția granițelor, ci mai degrabă că a fi om, cetățean al planetei, o să fie mai presus de orice. De câtva timp, cred sincer că ștergerea identităților locale/regionale, naționale are drept consecință nu omul universal, ci omul fără identitate. Pentru că înțelegerea identității de locuitor al planetei trece prin celelalte etape. Cred sincer că anumite măsuri restrictive din pandemie fie au avut acest obiectiv precis, fie au drept consecință această pierdere a identității, mă refer mai ales la restricțiile privind activitățile culturale, puse la index mai mult ca cele sportive sau de turism. Ceea ce mă face să cred, mai în glumă mai în serios, că în viitor ne vom numi (aproape) toți la fel: roboți” a scris pe Facebook, Renate Weber.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

 • Iulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisipIulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisip
  Eșecul României în relația cu UE trebuie decontat de SRI și SIE, instituții care dirijează toată politica internă (probabil toate partidele parlamentare și multe extraparlamentare), externă, presa, și patronează dezastrul… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

5 COMENTARII

 1. Nu mă așteptam de la cea ce-a cerut lui Iohannis starea de urgență în martie 2020. Mai știi, poate vorbește din suflet.
  Dar ca să nu ne păcălim , de data asta trebuie să ne ocupăm noi, oamenii de rînd, românii de udecarea celor vinovați cu PLANdemia.

  • Ce-i „bravo”? Ce a făcut și când această madamă?
   Ea trebuia să acționeze în timpul restricțiilor, nu să latre acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate