Instituția Avocatului Poporului, Renate Weber, a atacat joi, 20 octombrie, la Curtea Constituțională a României noua Lege privind statutul judecătorilor și procurorilor, adoptată recent de Parlamentul României, informează Lumea Justiției.
Cea mai importanta critica adusa de Weber privește eliminarea din lege a sancțiunilor pentru magistrații care nu respecta deciziile Curții Constituționale și ale Înaltei Curți de Casație si Justiție pronunțate în soluționarea recursurilor in interesul legii. Un adevărat atentat la suveranitate comis de Parlament prin abrogarea abaterii disciplinare constând in nerespectarea deciziilor CCR, precizează sursa citată.
În sesizare, Renate Werber, făcând trimitere la jurisprudența CCR, explica de ce nu se impune si nu este normala eliminarea sancțiunii pentru nerespectarea deciziilor CCR si ICCJ. De asemenea, Renate Weber demontează si teoria lansata de ministrul Justiției Cătălin Predoiu si preluata de alți parlamentari cum ca nerespectarea deciziilor CCR ar urma sa fie încadrată la abaterile disciplinare exercitarea funcției cu rea-credință sau grava neglijenta. Or, arata Weber, acest lucru nu constituie o garantei pentru înfăptuirea justiției cu respectarea deciziilor CCR si ICCJ.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media
„Dispozițiile art. 271 din Legea privind statutul judecătorilor si procurorilor contravin prevederilor art. 1 alin. (5), art. 124 alin. (3), art. 126 alin. (3), art. 132 alin. (1), art. 147 alin. (4) din Constituție motivat de lipsa de reglementare a răspunderii judecătorilor si procurorilor pentru nerespectarea deciziilor Curții Constituționale si ale Înaltei Curți de Casație si Justiție”, precizează Avocatul Poporului Renate Weber.
La rândul său, partidul AUR a anunțat că a depus o contestație la CCR împotriva aceluiași set de legi, prin intermediul deputatului Antonio Andrușceac.
Acesta a declarat, în cadrul unei conferințe de presă de la Parlament, că România nu poate renunța la suveranitate.
„Dacă renunțăm la suveranitate pe partea legislativă, așa cum am renunțat pe partea economică, țara asta este pierdută”, a spus Andrușceac.
da dar conteaza Forma….
dar și mai important este dacă românii or fi înțeles ce clasă politică ticăloasă au votat, cât de jos pot să coboare jigodiile din parlament? vor lua oare atitudine la următoartele alegeri și vor trimite la lada de gunoi a istoriei mafiile pesediste și liberale?
Ne primesc in spatiu schengen daca renuntam la suveranitate sa ne poata da ei lista cu preturi.
Nu e popor mai tradator ca poporul romanul.
Cum sa nu iti doresti sa iesi din UE cand poti compara atat de simplu diferentele de trai anterior aderarii UE si ulterior.
1990-2007
si 2007 – prezent.