Avocatul Gheorghe Piperea susţine într-o postare recentă pe reţelele de socializare faptul că lumea se îndreaptă spre o epocă neomedievală coordonată de lideri ai unor instituţii care funcţionează întocmai ca cele ale evului mediu.
„Spuneam recent că globalismul tehno-financiaro-farmaceutic a transformat lumea într-un ocean digital ostil, stăpânit de corsari nemiloşi care îşi fac singuri regulile şi îşi plătesc «judecători» anonimi şi imuni la răspundere pentru a sancţiona dizidenţii, delincvenţii de opinie şi «ereticii» care le pun oglinda în faţă, din când în când.
Mai spuneam, tot recent, că lumea este supusă politicii războiului sustenabil, permanentizat, care este o afacere bănoasă şi o garanţie că rentele, privilegiile şi monopolurile ultra-profitabile ale stăpânilor economici şi ideologici ai lumii de azi se vor menţine şi se vor amplifica. E un război întreţinut cu mercenari – oameni de ştiinţă, doctori, economişti, scriitori, artişti, jurnalişti, influenceri, oengeuri, factcecări, militari de profesie, trupe paramilitare, actori în roluri de terorişti odioşi sau de duşmani, oligarhi, lideri inspiraţionali sau spirituali etc.
Corsarii şi mercenarii sunt «instituţii» ale evului mediu.
Lumea, deci, regresează.
Lumea se duce înapoi, în evul mediu, în aplauzele idioţilor utili”, afirmă Piperea.
Un nou imperiu, mult mai rău decât cel american
În susţinerea celor afirmate, avocatul Piperea oferă drept exemplu afirmaţiile Rand Corporation, care subliniază că „epoca neomedievală este definită ca perioada istorică începută în jurul anului 2000 (deci, cam odată cu «evenimentul» din 9 septembrie 2001 de la WTC New York, n.n.) şi caracterizată prin slăbirea statelor, fragmentarea societăţilor, dezechilibre economice, ameninţări omniprezente şi informalizarea războiului. Condiţiile caracteristice ale neomedievalismului sunt deja evidente”.
Astfel, pentru atingerea acestui deziderat, este necesară realizarea unui noi imperiu „mult mai rău decât decadentul imperiu american”: „Globalismul demenţial şi gerontocrat, inventarea unor crize pentru a face «necesară» acţiunea organismelor globale, torpilarea suveranităţii, eternizarea tehno-birocraţilor pe funcţii şi demnităţi publice, hegemonia serviciilor secrete, care îşi împart rolurile şi poziţiile pe tabla de şah pe care mută marionetele politice prostificate – totul concură la regresul civilizaţional şi par a fi o invitaţie pentru creaţia unui nou imperiu, mult mai rău decât decadentul imperiu american, decât autoritaristul imperiu rus şi decât totalitarul imperiu chinez.
Până atunci, însă, putem trece prin distopia Fraţilor cei Mari şi prin anarhismul Triburilor Europei. Mulţi şi-au pierdut simţul vieţii, mulţi sunt mândri de asta, mulţi au căpătat cinismul hedonist al ultimilor privilegiaţi ai decadenţei pre-apocaliptice, mulţi vor pieri. Din păcate, cei mai mulţi vor suferi sau pieri nevinovaţi.”
epoca vanatorilor de vrajitoare si a halucinatiilor colective.
Un om deosebit d-l Piperea! Un om echilibrat si cu capacitate de discernere fireasca. Asa cum ar trebui sa fim toti. Dar, in pacate, multi nu mai au repere corecte pentru viata si ca atare capacitatea lor de discernere e in suferinta grea. Noi cei minoritari trebuie sa constientizam ca de noi depinde viitorul. Sa strangem randurile si sa luptam. Avem aceasta datorie. Istoria a aratat ca minoritatea a fost intotdeauna cea care a pornit lupta. Majoritatea a pornit lupta mai tarziu sau doar s-a multumit sa stea in expectativa si sa astepte fructele luptei! Dumnezeu sa fie cu tine domnule Piperea!