sâmbătă, septembrie 23, 2023
ACTUALITATEAvocatul Adrian Toni Neacșu despre schimbările de la Curtea Constituțională: Anul 2022...

Avocatul Adrian Toni Neacșu despre schimbările de la Curtea Constituțională: Anul 2022 va marca începutul decăderii CCR ca instanță supremă în materie de impunere a principiilor și regulilor constituționale în funcționarea statului și a sistemului judiciar

Avocatul Adrian Toni Neacșu este pesimist în privința viitorului Curții Constituționale din România. Conform acestuia, referindu-se la PSD și USR, nominalizările pentru judecătorii care ar trebui să-i înlocuiască pe Valer Dorneanu, Mona Pivniceru și Daniel Morar sunt „sunt rușinoase și jenante, sunt simple sinecuri plătite unor lingăi politici, fără nici un fel de profunzime academică sau profesională”.

El afirmă că „Recentele decizii ale CJUE, obținute într-o mișcare de comando juridico-politic al unor forțe obscure și extremiste din justiție, transformă Curtea Constituțională într-o anexă a judecătorilor, pentru care deciziile pe care le va da vor deveni facultative”.

Neacșu nu vorbește despre propunerea AUR la CCR, prof. univ. Ioan Sabău-Pop, o somitate în materie juridică, probabil pentru că nu are nicio șansă să fie votat de Parlament.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău cartea „Ghidul incorect politic despre anii ’60” de J. Leaf și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Curtea Constituțională este cea care a reușit distrugerea sistemului de justiție subterană care a funcționat ca o falangă a serviciilor secrete începând cu mandatele de președinte ale lui Traian Băsescu.

Rolul principal l-a avut judecătorul Daniel Morar, raportor la majoritatea dosarelor importante care au scos SRI-ul din justiție și au obligat Înalta Curte -care mult timp a jucat doar un rol umil de gâde pentru decizii luate pe alte culoare- să funcționeze potrivit legii și statului de drept.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Desigur, deciziile nu le-a luat singur astfel încât întreagă componență colectivă a CCR a asigurat translația, nu foarte liniștită, de la o justiție arbitrară și revanșardă politic la una cât de cât funcțională și normală. Pentru asta întreagă Curte merită respectul și recunoștința profesională a celor ce încă mai cred în justiție, printre care mă număr, inclusiv judecătorii care au votat în general împotrivă cum e Simina Tănăsescu, opiniile sale separate fiind modele de știință și acribie juridică.

Anul 2022 va marca începutul decăderii Curții Constituționale ca instanță supremă în materie de impunere a principiilor și regulilor constituționale în funcționarea statului și a sistemului judiciar. Recentele decizii ale CJUE, obținute într-o mișcare de comando juridico-politic al unor forțe obscure și extremiste din justiție, transformă Curtea Constituțională într-o anexă a judecătorilor, pentru care deciziile pe care le va da vor deveni facultative. În numele așa zisei supremații a dreptului UE judecătorii români au căpătat dreptul de a ignora deciziile CCR, fără riscul vreunei sancțiuni, aproape când și cum vor dori. Un judecător de judecătorie sau tribunal se va putea uita cu dispreț la deciziile CCR publicate în Monitorul Oficial căci, nu e așa?, Uniunea Europeană îi apără chiar și independența față de Constituția României, cea pe care de altfel depune jurământul când intră în profesie.

În acest context numirile pentru un număr de 3 posturi ce se vor vacanta (Valer Dorneanu, Daniel Morar și Mona Pivniceru) cad pe un loc secundar în interesele mele. Nu prea mai contează cine va fi pe acolo, dacă oricum întreaga Curte va face doar figurație.

Oricum, propunerile de judecători făcute de partide sunt rușinoase și jenante, sunt simple sinecuri plătite unor lingăi politici, fără nici un fel de profunzime academică sau profesională.
De la un notar de mucava cu biografie exclusiv politică, absolut incoerentă în discursurile ei juridice (Iulia Scântei), la cel mai mare oportunist pe care sistemul judicar îl are, plagiator în teza de doctorat auto-asumat (Bogdan Licu), la saltimbancul desăvâșit și ridicol al justiției, exclus deja din magistratură după ce fusese revocat din CSM chiar de către colegii lui judecători (Cristi Danileț) ori la un consilier obscur al președintelui Iohanis, care cea mai mare parte a carierei sale a fost un simplu birocrat anonim în cadrul Senatului României (Mihaela Ciochină).

Să înlocuiești profesioniști reali, magistrați de carieră, cum sunt Daniel Morar ori Mona Pivniceru cu astfel de personaje arată și cât de jos a coborât clasa politică românească dar și disprețul suprem pentru public al unei majorități politice care poate impune orice.
Astăzi, de la ora 13.00, la Comisia juridică de la Camera Deputaților e primul episod din această saga tristă, audierea lui Bogdan Licu (care evident va fi numit fără emoții la CCR) și a lui Cristi Danileț (care fiind șomer temporar își caută de lucru la singurul partid politic care încă îl mai ia în serios). Dacă nu este calitate și profunzime, măcar circ să fie”, a scris Neacșu.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate