OPINIIAveți încredere în autorități

Aveți încredere în autorități

Auzim din ce în ce mai des sintagma asta: „Aveți încredere în autorități”, „Nu subminați încrederea oamenilor în autorități”. Bun. Doar câteva fapte.

Am auzit cu toții despre cazul fetiței de 6 ani, din Arad. Conform autorităților, fetița a fost ucisă de tatăl său vitreg, după care a fost incendiată de acesta într-o zonă lăturalnică.

Anchetatorii au descoperit o parte din cadavrul fetei, carbonizat. Fetița în cauză – e important de reținut – avea 1,10 – 1,20 metri înălțime. Greutatea nu este precizată, dar putem bănui că era în jur de 20-25 de kilograme, judecând după portretul robot.

Pe scurt: o fetiță de 20-25 de kg, de 6 ani, nu a putut fi arsă în peste 24 ore, din trupușorul ei rămânând destul de mult pentru a fi efectuată o autopsie.

Să ne întoarcem în timp în 2019. Aceleași autorități române ne-au informat că o tânără de 15 ani, cu o greutate de 55 de kg și o înălțime de 1,60 metri, a fost arsă complet, într-un butoi, de un bătrân de 67 de ani. Din Alexandra Măceșanu, fata de 55 kg, n-a mai rămas nimic.

Același lucru ni l-au spus autoritățile și despre Luiza Melencu, o tânără încă și mai puternică: avea 19 ani. Nici din ea n-a mai rămas nimic, după ce de incinerare s-a ocupat același bătrân de 67 de ani. Toate aceste operațiuni s-ar fi petrecut cu ajutorul unei cârpe îmbibate cu motorină și un butoi. În mijlocul unui oraș mic, unde nimeni n-a simțit nimic.

Între timp, aflăm că în mod normal, la cel mai mare crematoriu din țară, cu toate motoarele pornite – generându-se temperaturi de sute de grade – abia ard patru (4) cadavre pe zi. Și cu un fum de furnal.

Aveți încredere în autorități.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...