vineri, septembrie 22, 2023
ACTUALITATEAvertisment din partea sectorului IT, ca urmare a OUG privind modificarea unor...

Avertisment din partea sectorului IT, ca urmare a OUG privind modificarea unor taxe

Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind eliminarea unor facilităţi fiscale şi de modificare a unor taxe este în continuare în dezbatere în coaliţie, potrivit informaţiilor lansate în spaţiul public. Măsurile vizează, între altele, creşterea unor taxe pentru întreprinderile mici şi mijlocii, schimbarea TVA sau impozitarea salariilor programatorilor care depăşesc un venit lunar de 10.000 lei.

Industria IT, spre exemplu, generează în prezent 7 procente din Produsul Intern Brut şi 220.000 de locuri de muncă la nivelul întregii țări. Peste 6% dintre angajații din IT lucrează în județul Iași la cele aproximativ 1.500 de companii.

Într-o intervenție pentru Radio România Iași, directorul Greensoft, Adrian Brezulianu, a precizat că principalul efect al măsurilor fiscale preconizate ar fi deschiderea unor filiale ale firmelor de profil în țări mult mai prietenoase din punct de vedere fiscal: „Se va întâmpla ceea ce s-a întâmplat și în  alte situații, și anume că antreprenorii vor încerca să-și găsească alte variante în care să poată să-și continue business-ul și în care să aibă trasabilitatea financiară și fiscală pe care au prevăzut-o în decursul anului. Mai mult decât atât, nu ne dăm seama cum se împacă această propunere de modificare a acestor elemente de fiscalitate cu condiția de a anunța măcar cu șase luni înainte, orice modificare fiscală. Mulți se gândesc deja să-și deschidă filiale sau companii în alte regiuni în care aceste facilități fiscale există, ceea ce va duce în final, în loc de o creștere de colectare a veniturilor, așa cum se așteaptă, la o scădere a lor.”

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate