joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEAvarie la Centrala nucleară de la Cernavodă. Unitatea va fi repornită joi,...

Avarie la Centrala nucleară de la Cernavodă. Unitatea va fi repornită joi, 10 august

Unitatea 1 a Centralei nucleare de la Cernavodă s-a deconectat automat de la rețea, din cauza unei avarii, anunţă Radio România Constanţa.

Deconectarea s-a produs ieri după-amiază, din cauza unei disfuncționalități în partea clasică a unității, fără impact pe partea nucleară, și a avut loc în condiții de siguranță, toate sistemele unității funcționând și răspunzând conform proiectului în astfel de situații – informează compania Nuclearelectrica.

„Nuclearelectrica SA anunţă că Unitatea 1 a CNE Cernavoda s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic National in dupa-amiaza zilei de 8 august 2023 din cauza unei disfuncţionalităţi în partea clasica a unităţii, fără impact pe partea nucleară. Specialistii CNE Cernavoda investighează cauza care a condus la deconectarea automată a Unității 1 de la SEN.

Deconectarea s-a produs în condiții de siguranță, toate sistemele unității funcționând și răspunzând conform proiectului în astfel de situații.În perioada următoare se vor efectua lucrări de remediere în conformitate cu procedurilespecifice ale CNE Cernavodă, aplicabile în aceste situații. Deconectarea automată a Unității 1 precum și lucrările de remediere nu au impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului unității, populației și mediului înconjurător”, au anunțat reprezentanții Nuclearelectrica.

Se efectuează lucrări de remediere, în conformitate cu procedurile specifice ale CNE. Potrivit graficului actual asumat de companie, Unitatea 1 va fi repornită joi, 10 august, la ora 12.00, conform Realitatea.net.

La CNE Cernavoda nu s-a produs niciodata niciun eveniment care sa puna in pericol siguranta centralei, a personalului, a populatiei sau a mediului inconjurator. Tehnologia utilizata de tip CANDU 6 aplica principiul protecţiei în adâncime.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE