marți, octombrie 3, 2023
ACTUALITATEAv. Gheorghe Piperea: Guvernul demisionar Ciucă a făcut o afacere excelentă din...

Av. Gheorghe Piperea: Guvernul demisionar Ciucă a făcut o afacere excelentă din greva profesorilor, pe mâna liderilor de sindicat

Guvernul demisionar Nicolae Ciucă a făcut o afacere excelentă din greva profesorilor, cu ajutorul liderilor de sindicat, notează avocatul Gheorghe Piperea. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără ajutorul liderilor de sindicat, precizează acesta.

„Pe mâna unor lideri de sindicat și a unor președinți eterni ai asociaților de părinți, guvernul demisionar Ciucă a făcut o afacere excelentă din greva profesorilor.
Întrucât o lege din 2021 suspendă (neconstituțional) salariile pe perioada grevei, fiecare profesor a pierdut, în medie, 3000 de lei pe timpul grevei.
Dacă presupunem că au fost în grevă 150.000 de profesori, înseamnă că guvernul tocmai ce a economisit 450.000.000 de lei, deci cca 90.000.000 de dolari.

Cam cât să îi ajungă de 5 tancuri Abrams.

Care tancuri Abrams, apropo, sunt atât de grele încât niciun pod din România nu ar fi suficient de solid ca să permită trecerea lor în coloană, adică rapid, cum se face la război.
Pe mâna zișilor lideri, profesorii au cam făcut grevă degeaba, sacrificiile lor și protestul lor fiind inutile. Că să primească în octombrie 700 de lei suplimentar la leafă (chestie pur teoretică, de altfel), profesorii au pierdut azi 3000 de lei. În plină criză alimentară și a datoriilor bancare (dublate după plandemie)”, a menționat Piperea.

Citește și Morțile subite cresc într-un ritm alarmant în SUA

Cunoscutul avocat spune că liderii de sindicat din învățământ sunt și au fost complicii Guvernului în toate măsurile luate de Executiv.

„Aceeași lideri au asigurat și caracterul lin și cert al afacerilor statal – corporatiste – hoțești din plandemie. Școala a fost aproape distrusă, de dragul unor experimente sociale, psihologice și sanitare pe copii, profesori și părinți, precum și în scopul unor afaceri veroase cu măști, teste, vakseenuri inutile, școală și muncă on line, tablete și oengism progresist deșănțat.

Citește și FOTO | Doi sportivi creștin-ortodocși domină baschetul și tenisul mondial: Novak Djokovici și Nikola Jokici

Sper că profesorii nu vor uita că acești lideri eternizați pe post pot fi demiși și înlocuiți cu lideri care trăiesc în 2023, iar nu în 1991.
Sper, de asemenea, ca profesorii să nu uite că sunt 150 de mii și că pot recupera acei 3000 de lei în justiție, în procese colective.
Și mai sper să nu uite pe cine au votat în 2019.
Dacă vor fi uitat, experimentul se va repeta”, a concluzionat Piperea.

Reamintim că greva profesorilor s-a încheiat abrupt, luni 12 iunie. Mulți profesori au acuzat liderii de sindicat de „trădare”.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

 1. ” Întrucât o lege din 2021 suspendă (neconstituțional) salariile pe perioada grevei, ”

  -si nu se poate ataca/critica decat daca faci greva,” interesul trebuie justificat “:
  ha,ha,ha!

  (ne radem pt. dl. av. Piperea e cam fatalist,
  ne tot arata drobul de sare de pe horn – desi e profesor dumnealui e universitar……….)

  dragi tovarashi:
  “hai la lupta cea mare
  rob cu rob sa ne unim
  …..”
  era mai mult un indemn la lupta de clasa(!) pashnica(!)
  acum sint f. multi robi si lupta nu va fi deloc prin instantze,de exemplu;
  va fi rob contra rob…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate