miercuri, februarie 1, 2023
ACTUALITATEAv. Gheorghe Piperea avertizează că românii care s-au autorecenzat sunt în pericol:...

Av. Gheorghe Piperea avertizează că românii care s-au autorecenzat sunt în pericol: datele le pot fi furate cu ușurință și folosite împotriva lor. În 2021 a fost un RECORD de date furate la nivel mondial

Avocatul Gheorghe Piperea avertizează românii care s-au autorecenzat că s-au pus singuri în postura de a fi victime ale furtului de date stocate electronic. Mai mult, Piperea crede și că românii care și-au dat de bună voie datele la Recensământul online se pot trezi cu conturile blocate sau alte șicane din partea autorităților.

„Mă adresez celor 11 milioane de auto-recenzați digital și celor 10 milioane de “imunizați” care și-au luat cod QR: În 2021, a fost stabilit un nou record cu peste 5,9 miliarde de înregistrări de date de utilizatori furate, potrivit The Visual Capitalist. Cele două mega-operațiuni de colectare de date derulate în România între 2021-2022 au permis “autorităților” să adune și să proceseze extrem de multe și diverse date cu caracter personal, care sunt fracțiuni ale identității voastre și părți ale avatarului vostru digital. Nu doar că acum acest avatar spune despre voi infinit mai multe lucruri decât le știți voi înșivă despre voi înșivă, dar banii voștri vor blocați oridecâte ori veți fi suspectați că sunteți prea liberi, prea grași, prea cu amprentă de carbon, prea normali, prea heterosexuali. Vă vor fi oricând blocate călătoriile, accesul la studii, dreptul de vot etc., pentru că refuzați să vă doftoriciți preventiv, să purtați la avatar mască, cască, steag cu “slava”, să îngenuncheați, să vă supuneți, să vă închideți în colonie/colivie “pentru siguranța voastră”.

A, și aceste date vor putea fi furate oricând.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cine crede în asigurările autorităților că aceste date sunt în siguranță este un naiv. Cine crede că aceste date sunt distruse după ce sunt anonimizate și transformate în elemente de statistică este un spectator credul al unui număr de iluzionism. Surplusul comportamental rezultat din colectarea masivă de astfel de date este infinit mai valoros decât aurul, iar big tech, finance and pharma nu vor lăsa așa comoară de izbeliște.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar pentru imunitate Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În plus, există hackeri, brokeri de date cu caracter personal, servicii secrete “naționale” sau străine, forțe armate străine care, toate/toți, au dezvoltat mega-industrii de furt, piratare, phishing, cloning etc. menite a acapara cât mai multe astfel de baze de date. Ce? Nu ați auzit de hackerii ruși? De atacurile cibernetice? De cookies? De channeling și de consent factory ori de troll farming? De aplicații care decid în locul vostru? De creditul social chinezesc și de ghetourile “aseptice” australiene?

„Cea mai mare breşă din această perioadă a fost o combinaţie a mai multor operaţiuni cibernetice de spargere şi de preluare pe o perioadă de cinci ani, care a conţinut 3,2 miliarde de combinaţii unice de e-mail şi parole de la Netflix, LinkedIn şi alte platforme online. Transportul masiv de date a fost oferit spre vânzare pe dark web pentru 2 dolari, potrivit raportului.

[…]

“În iunie, înregistrările a 700 de milioane de utilizatori LinkedIn au fost oferite spre vânzare în comunitatea hackerilor. Datele scurse au inclus adrese de e-mail ale utilizatorilor, nume complete, numere de telefon, adrese fizice, înregistrări de localizare geografică, genuri, experienţă personală şi profesională şi multe altele. […]

În aprilie, informaţiile a 533 de milioane de utilizatori din 106 ţări au fost şterse de pe Facebook şi publicate pe un forum de hacking. Informaţiile scurse au inclus numere de telefon, nume complete, locaţii, adrese de e-mail şi informaţii biografice ale utilizatorilor”, scrie Piperea pe Facebook.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. cred ca ei folosesc aceste date impotriva ta, dar nici nu prea ai ce face. Si daca vine recenzorul acasa tot in sistemul ala iti baga datele. Si daca refuzi recenzarea ei spun ca se intereseaza la vecini si cunoscuti, si tot iti completeaza, in acealsi sistem.. nu cred ca e cazul sa ne cramponam pentru orice.. eu nu m-am vaccinat dar am facut formularul online, cred ca e cazul sa iei atitudine atunci cand e necesar, altfel cazi in derizoriu.
    Nu a reusit sa ma convinga dl Piperea si nici altii din mediul online de ce nu trebuie facut recensamantul. Stiu ca guvernantii lucreaza impotriva noastra, dar aici imi trebuie argumente, nu sperieturi cu bau-baul. Informatiile din formular nu mi se par ceva confidential.. ai wc in curte, ai curent electric, etc, astea sunt informatii pe care le pot afla si de la vecini.
    Zic unii ca e vorba de acordul tau pentru aceste date, dar mi se pare un argument ridicol, ei se joaca cu date mult mai rafinate despre noi, fara acordul nostru, daca am sti noi despre noi ce stiu ei despre noi cred ca multi am lesina.. dosarele de la securitate de pe vremuri erau jucarii fata de uneltele folosite azi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate