marți, iulie 23, 2024
ACTUALITATEAv. Elena Radu: Cetățenii României solicită CCR să își respecte rolul de...

Av. Elena Radu: Cetățenii României solicită CCR să își respecte rolul de garant al supremației Constituției României. Petiție

Avocatul Elena Radu a inițiat o petiție, prin care semnatarii solicită Curții Constituționale să își respecte „rolul de garant al supremației Constituției României”, având în vedere noile legi ale justiției, adoptate pe 17 octombrie.

Textul petiției amintește CCR că prin adoptarea noilor legi „s-au încălcat toate normele constituționale cu ocazia adoptării acestor legi, atât în ceea ce privește procedura de legiferare, drepturile și libertățile cetățenilor, cât și supremația Constituției. Curtea Constituțională a fost investită cu neconstituționalitatea acestor legi adoptate de Parlamentul României”.

De asemenea, în text se precizează faptul că prin decizia 148/2003 „Curtea Constituțională a statuat că supremația Constituției se va menține și după aderarea României la Uniunea Europeană”, o decizie care a fost aprobată de popor prin „referendumul pentru aprobarea legii de revizuire a Constituției (care a avut loc la 18-19 octombrie 2003)”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

În continuare, se amintește că poporul român „ nu și-a exprimat niciodată voința, prin referendum, să renunțe la supremația Constituției României”.

Această petiție vine în contextul în care Avocatul Poporului a contestat la CCR noile legi ale justiției. Cea mai importanta critica adusa de Weber privește eliminarea din lege a sancțiunilor pentru magistrații care nu respecta deciziile Curții Constituționale și ale Înaltei Curți de Casație si Justiție pronunțate în soluționarea recursurilor în interesul legii.

Petiția „Cetățenii României solicită CCR să își respecte rolul de garant al supremației Constituției României. „poate fi consultată aici.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

  1. Din solidaritate mereu semnez petitiile online doar ca problemele nu se rezolva cu petitii si cu plangeri.
    Problemele se rezolva doar cu violenta pentru ca suntem foarte primitivi ca si specie iar bunul simt se cere doar de la prostime nu este aplicat si de cei ce impun ca prostimea sa aibe bun simt.

    PS. Cartile ce predau istoria Romaniei ar trebuii arse iar pe mormitele erorilor trebuiesc gravate noi tablite cu textul
    “Au murit ca prostii ca noi am vandut tara la UE”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE