duminică, mai 19, 2024
ACTUALITATEAutorizația pentru vaccinul AstraZeneca a fost RETRASĂ de Comisia Europeană. România a...

Autorizația pentru vaccinul AstraZeneca a fost RETRASĂ de Comisia Europeană. România a cumpărat 13 milioane de doze

Comisia Europeană a retras autorizația de comercializare în statele membre al UE vaccinul anti Covid dezvoltat de AstraZeneca, scrie știri pe surse, citând un document al Comisiei.

Mai precis, din 7 mai, vaccinul cunoscut sub numele „Vaxzevria”nu va mai putea fi comercializat în statele membre. Pe 5 martie 2024, compania AstraZeneca depusese cererea de retragere a comercializării vaccinului la mai bine de trei ani de când vaccinul anti-coronavirus a primit autorizația de comercializare (Decizia 698 din 29 ianuarie 2021 a Comisiei Europene).

În decizie nu sunt prezentate motivele pentru care gigantul farmaceutic a cerut retragerea autorizației pentru vaccinul său anti-Covid-19.

AstraZeneca a explicat, într-un punct de vedere oficial trimis unei agenției de știri din Italia, adnkronos.com, că a cerut retragerea autorizației pentru că nu mai există cerere pentru vaccinul lor și că din acest motiv vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de ei nici nu se mai produce.

„Nu a mai existat nicio cerere pentru vaccinul Vaxzevria, care, prin urmare, nu a mai fost fabricat sau distribuit”, a declarat AstraZeneca pentru agenția de presă italiană Adnkronos.
Compania a adăugat că nici nu mai este de așteptat să existe vreo cerere viitoare pentru vaccinul său împotriva coronavirusului.

AstraZeneca recunoaște efectele grave

AstraZeneca a recunoscut în instanță, pentru prima dată, că vaccinul său anti-Covid poate provoca un efect secundar grav.

Explicațiile firmei au venit într-un proces colectiv de mai multe milioane de lire sterline din Marea Britanie, dechis de zeci de familii care susțin că ei sau cei dragi au fost mutilați sau „uciși” de vaccinul „defect” al titanului farmaceutic, după cum relata R3media la vremea respectivă.

AstraZeneca a spus într-un document juridic depus la Înalta Curte din Marea Britanie, în februarie 2024, că vaccinul său „poate, în cazuri foarte rare, provoca TTS”. TTS este prescurtarea de la tromboză cu sindrom de trombocitopenie – o afecțiune medicală în care o persoană suferă cheaguri de sânge împreună cu un număr scăzut de trombocite. Trombocitele ajută de obicei sângele să se coaguleze.

În România, vaccinările cu AstraZeneca au stârnit controverse încă din primele zile. Astfel, în martie 2021, moartea unui gorjean de 47 de ani, a doua zi după vaccinarea cu Astra Zeneca, a stârnit emoție în toată țara.

Au fost numeroase cazuri raportate de oameni tineri vaccinați care au decedat subit, în ultimii trei ani, atât în România, cât mai ales în Marea Britanie, unde s-a folosit predominant.

dar Rafila neagă…

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, neagă în continuare că ar exista efecte secundare grave provocate de vaccinurile anti-Covid.

O investigație Hotnews din 2024 arăta că un ONG al lui Rafila a primit sponsorizări masive din partea companiilor producătoare de vaccinuri, între care și AstraZeneca.

Statul român a cumpărat 13 milioane de doze de AstraZeneca, dintre care 5 milioane au fost livrate.

Fostul premier Florin Cîțu și foștii miniștri ai sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă au fost inculpați de DNA în dosarul achizițiilor de vaccinuri. Paguba adusă țării este în valoare de 1 miliard de euro.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE