ACTUALITATE Autoritățile vor să aducă 2.000 de muncitori din Bangladesh în România, în...

Autoritățile vor să aducă 2.000 de muncitori din Bangladesh în România, în condițiile în care mii de români au rămas fără loc de muncă

Autorităţile din Bangladesh au anunţat că Singapore şi România vor să recruteze 12.000 de muncitori din Bangladesh, informează agenţia de presă United News of Bangladesh (UNB), citată de Rostonline.

Conform sursei citate, Ministrul de Externe din această țară, A.K. Abdul Momen, a informat că Singapore va recruta 10.000 de muncitori din Bangladesh, iar România, 2.000 de muncitori.

Recrutarea muncitorilor străini vine într-un moment foarte dificil pentru piața muncii din România. Potrivit datelor transmise de Ministerul Muncii pentru Digi24, doi din zece români au fost trimiși în șomaj tehnic în ultimul an, în contextul pandemiei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Mai mult, data de 31 august 2020 poate fi considerată cea mai neagră zi de pe piața muncii, atunci când aproape 120.000 de romani au rămas fără un loc de muncă.

Reamintim că la sfârșitul anului trecut, Guvernul  a stabilit, prin HG  1.133/30.12.2020, că pentru anul 2021 se stabilește un contingent de 25.000 de lucrători străini nou-admiși pe piața forței de muncă din România.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 11.305 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite