marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEAutoritățile au prelungit carantina în Alba Iulia la câteva ore după ce...

Autoritățile au prelungit carantina în Alba Iulia la câteva ore după ce anulaseră această măsură. Instituția Prefectului Alba: Afluenţa mare de public de Ziua Naţională ar reprezenta un element de risc suplimentar de infectare

Autoritățile au decis prelungirea carantinei cu șapte zile în  Alba Iulia, Blaj şi comuna Ciugud, chiar dacă inițial au aprobat ridicarea acestei măsuri, transmise marţi dimineaţa de Instituţia Prefectului judeţul Alba, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, initial, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a decis, luni, neprelungirea carantinei începând din 1 Decembrie în Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Abrud şi Ciugud. Decizia a fost luată la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, cu avizul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Ulterior, după o recomandare din partea INSP de revizuire a analizelor întocmite pentru UAT – urile cu incidenţă mare (Blaj – 10,01, Alba Iulia – 8,29, Ciugud – 10,72), specialiştii DSP Alba au revizuit şi au retransmis analizele respective.

Întrunit luni în şedinţă extraordinară, CJSU a aprobat unele măsuri restrictive pentru UAT-urile cu incidenţă crescută – Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Ocna Mureş, Abrud, Teiuş, Almaşu Mare, Berghin, Câlnic, Ciugud, Crăciunelu de Jos, Gârda de Sus, Noşlac, Rimetea, Roşia Montană, Sâncel, Sântimbru, Săciori şi Şugag.

După câteva ore, având în vedere Avizele transmise în data de 30 noiembrie, respectiv recomandările INSP referitor la faptul că “măsura carantinării nu şi-a atins scopul”, la nivelul CJSU Alba s-a luat decizia reanalizării aspectelor sesizate şi supunerea la vot a propunerii de prelungire cu 7 zile a măsurii de instituire a carantinei pentru UAT-urile cu incidenţă mare, respectiv Blaj, Alba Iulia şi Ciugud.

“Această decizie de reanalizare are la bază inclusiv faptul că în municipiul Alba Iulia este preconizată o afluenţă mare de public ocazionată de sărbătorirea Zilei Naţionale a României, fapt ce ar reprezenta un element de risc suplimentar de infectare cu noul coronavirus atât pentru locuitorii UAT-urilor vizate cât şi pentru persoanele care vin din alte localităţi”, se subliniază în precizarea de presă.

În urma votului exprimat în cadrul CJSU Alba, s-a luat hotărârea de prelungire cu 7 zile a acestei măsuri, pentru Alba Iulia, Blaj şi Ciugud. Ca atare, măsurile stabilite luni seara pentru Alba Iulia, Blaj şi Ciugud se revocă, fiind prelungită carantina cu 7 zile.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE