Lichidul de „alăptare” indus de medicamente e „comparabil” cu laptele matern atunci când vine vorba de hrănirea bebelușului, susțin autoritățile sanitare din Marea Britanie, potrivit The Telegraph.
Într-o scrisoare către militanți, Universitatea din Sussex Hospitals NHS Trust (USHT), a spus că laptele produs de transgenderi după ce au luat o combinație de medicamente este „comparabil cu cel produs după nașterea unui copil”.
Consorțiul spitalicesc, cel care administrează Royal Sussex County Hospital, Worthing Hospital și Royal Alexandra Children’s Hospital, printre altele, a fost și primul din Marea Britanie care a folosit termenul „alăptare la piept” în locul alăptării. Termenul este considerat de unii ca fiind mai incluziv.
Acesta a creat „primele ghiduri clinice și lingvistice ale Marii Britanii care sprijină persoanele trans și non-binare care nasc”.
În îndrumarea sa au existat afirmații despre capacitatea transsexualilor de a produce lapte pentru un copil.
Acestea au făcut obiectul unei plângeri anul trecut de către Copiii în tranziție. Organizația a fost fondată de o femeie al cărei tată a este transsexual. Scopul a fost acela de a-i îndoctrina pe copiii aflați într-o situație similară.
„Laptele“ transsexualilor e considerat la fel de bun ca cel matern
Într-un răspuns din august 2023, spitalul și-a apărat afirmațiile, făcând referire la cinci lucrări științifice care datează din 1977. Acestea au indicat îndrumările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și „dovezi copleșitoare” că „laptele uman” este mai bun pentru un copil decât laptele formulă.
De asemenea, s-a făcut referire la un studiu din 2022 care a constatat că „concentrațiile de testosteron din lapte” erau sub 1%, fără „efecte secundare observabile” la copii. Studiul a durat cinci luni. Nu au fost obținute date pe termen lung.
Pentru ca o persoană născută bărbat să alăpteze, trebuie să dezvolte glande producătoare de lapte. Acestea se dezvoltă prin administrarea hormonului progestativ.
Este necesar un medicament pentru acest lucru, cum ar fi domperidona. Acesta este adesea prescris femeilor care se luptă să alăpteze și ajută la stimularea producției de prolactină. Hormonul în cauză stimulează organismul să producă lapte.
Domperidona, cunoscută și sub numele de marcă Motilum, nu a fost destinată acestui lucru. Medicamentul a fost prescris fără rețetă de către medici, în ciuda faptului că producătorul a exprimat efectele secundare pe care le-ar putea avea asupra inimii copilului.
În prospectul pentru pacient pentru Motilium se precizează: „În laptele matern au fost detectate cantități mici. Motilium poate provoca reacții adverse nedorite care afectează inima la un copil alăptat. Ar trebui să fie utilizat în timpul alăptării numai dacă medicul dumneavoastră consideră că acest lucru este strict necesar.”
USHT consideră că practica este sigură. De cealaltă parte, personalul spitalului „sfătuiește orice părinte care ia medicamente (din orice motiv) să ceară sfaturi cu privire la posibilitatea ca medicamentul să fie transferat copilului prin alăptare”.
O organizație „dezechilibrată și naivă”
Lottie Moore, de la Policy Exchange, care a dezvăluit scrisoarea, a spus că organizația „este dezechilibrată și naivă în afirmația sa că secrețiile produse de un bărbat pe hormoni pot hrăni copilul în felul în care poate hrăni laptele matern”.
Ulterior, USHT a eliminat pagina web în care a fost publicat ghidul. Acum ești direcționat către un site extern, La Leche League. Acesta afirmă că „susține pe toți cei care doresc să alăpteze să își atingă obiectivele”.
Păi dacă autoritățile britanice se bazează pe studiile cercetătorilor britanici, nu vă mirați :)))))))))))