miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEAustria face cu jet pe Guvernul Ciolacu-Ciucă: Deși am acceptat să primim...

Austria face cu jet pe Guvernul Ciolacu-Ciucă: Deși am acceptat să primim migranți afgani și sirieni, Viena se opune intrării României și Bulgariei în Schengen cu frontierele terestre

Ministrul austriac de interne Gerhard Karner (ÖVP/PPE) a insistat luni asupra dreptului de veto al Austriei în ceea ce privește aderarea deplină la Schengen pentru România și Bulgaria, relatează agenția austriacă de presă APA, citată de ziarul Krone.

Ministrul a spus că statutul actual, în care României și Bulgariei i s-a permis să intre doar într-un „mini Schengen”, este suficient.

„Cred că este foarte important să facem acest pas acum și să nu filozofăm despre următorul”, a declarat Karner.

Compromisul a fost obținut în urma unor „negocieri dure” și a prevăzut „condiții clare”, a subliniat ministrul de interne. Printre acestea se numără faptul că frontiera terestră trebuie să fie securizată și că la frontiera externă vor fi disponibili ofițeri de poliție și resurse suplimentare ale Frontex.

În plus, solicitanții de azil înregistrați anterior în România și Bulgaria trebuie să fie returnați din Austria în țările respective.

Cu alte cuvinte, pentru ca Guvernul Ciolacu să anunțe „ceva” legat de Schengen, România a acceptat condiții umilitoare – ofițeri străini la granițe și migranți din Afganistan și Siria – dar tot nu este primită pe cale terestră – singura care contează, în Schengen.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE