ACTUALITATEAustria, Cehia și Danemarca nu vor migranți din Afganistan: Oamenii n-ar trebui...

Austria, Cehia și Danemarca nu vor migranți din Afganistan: Oamenii n-ar trebui să vină în Europa, ci să rămână în regiune

Miniștrii de interne din Austria, Republica Cehă și Danemarca cer ca afganii care fug din țara lor după ce talibanii au preluat puterea să rămână în țările vecine Afganistanului, nu să vină în Europa, relatează Digi24.

Ei au cerut de asemenea ca Uniunea Europeană să sprijine respectiva regiune de conflict mai bine ca în 2015, când în Europa au sosit peste un milion de migranți, în special din cauza războiului din Siria.

„Oamenii n-ar trebui să vină în Europa, ci să rămână în regiune. Sarcina noastră este să stabilizăm regiunea și să ne asigurăm că organizațiile internaționale care lucrează acolo sunt corect finanțate.”, a declarat ministrul de interne danez Mattias Tesfaye, potrivit EFE, citat de Agerpres. Acesta a insistat să nu fie criticate țările care susțin frontierele europene.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Liderii celor trei țări au sugerat că ar trebui „să nu se transmită niciun mesaj fals care ar putea crea speranțe ce nu se pot realiza” și că cetățenii afgani ar trebui încurajați să rămână în zona respectivă, iar comunitatea europeană să ofere ajutoare acolo.

Potrivit unor surse citate de agenția EFE, pozițiile divergente ale statelor Uniunii referitoare la răspunsul în fața unui posibil val de refugiați afgani fac ca această reuniune a miniștrilor de interne europeni să fie tensionată. Luxemburgul, de exemplu, susține ideea stabilirii unor cote de refugiați pentru statele membre.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate