Andrew Thorburn, fost bancher, a rezistat în fruntea clubului de fotbal australian (un sport specific Australiei n.r.) Essendon doar 30 de ore, fiind forțat să demisioneze după ce s-a aflat că este membru al unei biserici protestante din Melbourne.
Într-o declarație publică, Thorburn a spus că „credința mea personală, creștină, nu este tolerată sau permisă în spațiul public”. La rândul său, președintele Essendon FC, s-a declarat în dezacord cu această afirmație, spunând că „nu este vorba despre a demoniza credințele religioase ale cuiva, dar despre un conflict clar de interese cu o organizație ale cărei viziuni nu se aliniază cu valorile noastre, de club primitor, inclusiv, divers și sigur”, relatează Christianity Daily.
Mai precis, lui Thorburn i se impută faptul că membru în Consiliul de Administrație al unei biserici anglicane înființate în 2007, la Melbourne. Conducătorul acestui cult, Guy Mason, a predicat în 2013 împotriva homosexualității, numindu-l păcat. La fel, Mason a predicat și împotriva avortului, comparând numărul de chiuretaje cu holocaustul.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
După ce clipurile cu predicile acestea au ieșit la iveală, s-a creat un scandal la adresa lui Thorburn, deși acesta nu a apărut în niciun video. De altfel, Thorburn a fost acuzat de faptul că este membru al acelui cult, nu că ar fi spus sau făcut ceva concret.
„Consiliul a făcut clar că deși Thorburn nu a exprimat acele opinii, nu mai poate continua să fie membru (în acea poziție din club)”, a afirmat președintele Dave Barham.
Neil Foster, profesor la Newcastle Law School, afirmă că respectivul club a încălcat legea, pentru că deși Thorburn și-a dat demisia, a fost, de fapt, demis.
„Mi se pare că ceea ce s-a întâmplat aici este „discriminare directă”. Este nelegal să iei decizii adverse împotriva unei persoane, pe baza religiei sale, decât dacă poate fi demonstrat că acea acțiune a fost luată „pentru că era o cerință inerentă a poziției pusă în discuție” ”, a explicat el.
Arhiepiscopul Catolic de Melbourne, Peter Comensoli, s-a declarat oripilat de decizie și a afirmat că nu va mai susține respectivul club. „ Este o situație bizară în care se pare că am intrat, aceea unde oamenii sunt judecați a fi nevrednici de a conduce pe baza unor credințe creștine de bază”, a spus el.
Din păcate, arhiepiscopul de Canterbury, șeful Bisericii Anglicane, a refuzat să comenteze cazul, deși victima este chiar din „parohia” sa.
Thorburn este căsătorit și are trei copii.
Recent, în Australia, șapte jucători ai echipei australiene Manly Warringah Sea Eagles vor boicota meciul pe care-l va disputa clubul lor în această săptămână, în semn de protest față de decizia conducerii de a le impune un simbol LGBT pe tricouri.
Unul dintre cei mai buni rugbiști australieni și din lume, Israel Folau, a fost interzis de la naționala țării sale după ce s-a declarat împotriva legalizării căsătoriilor între persoane de același sex. Folau este un creștin practicant și a spus că deși respectă pe toată lumea, nu poate fi de acord cu așa ceva.
El a mai scris pe Instagram că „toţi beţivii, homosexualii, mincinoşii, desfrânaţii, ateii şi hulitorii de Dumnezeu vor ajunge în iad”, îndemnând lumea să se pocăiască pentru păcate.
Din acest motiv, după 73 de meciuri pentru Australia, Folau a fost nevoit să evolueze pentru naționala statului Tonga, care l-a acceptat așa cum este.
ar fi lucrat in special Duminica….
de cand biserica anglicana e o biserica crestina?