ȘTIRIAUR denunță PNRR: Înseamnă, printre altele, înstrăinarea companiilor de stat și împrumuturi...

AUR denunță PNRR: Înseamnă, printre altele, înstrăinarea companiilor de stat și împrumuturi de 15 miliarde de euro

Alianța pentru Unirea Românilor a publicat un comunicat de presă cu privire la poziția oficială adoptată de partid referitoare la Planul Național de Redresare și Reziliență.

România este guvernată de o coaliție transpartinică antidemocratică și antinațională

Alianța pentru Unirea Românilor consideră că pe 26 mai, cu ocazia prezentării PNRR de către premierul Florin Cîțu a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în fața camerelor reunite ale Parlamentului, am asistat la un simulacru de democrație. De fapt, am asistat la golirea de orice conținut a ideii de dezbatere publică și de responsabilitate guvernamentală.

PNRR nu a fost prezentat în Parlament. Prevederile sale nu au fost făcute publice și nu sunt cunoscute decât de cei de la putere. În schimb, s-a cerut votul parlamentarilor pentru Decizia Consiliului UE privind resursele interne ale UE, adică pentru creșterea contribuțiilor naționale la bugetul Uniunii, fără de care Mecanismul de Redresare și Reziliență nu poate fi pus în practică. Ni s-a cerut un vot fără să cunoaștem prevederile PNRR. În consecință, AUR solicită reprezentanților puterii să răspundă la următoarele întrebări:

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Drehervei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

1. De ce premierul evită cu obstinație să facă publice prevederile PNRR?

2. Când va afla publicul român toate prevederile din PNRR și toate angajamentele pe care Guvernul PNL-USRPLUS-UDMR le-a asumat în numele României în fața Comisiei Europene?

3. Ce a solicitat președintele Marcel Ciolacu în schimbul votului pentru adoptarea Deciziei privind resursele interne ale UE (EURATOM)?

PNRR este prezentat publicului drept un plan de dezvoltare, adică un plan de investiții și reforme ce urmează a fi derulat în următorii 5 ani. Dacă este așa, este firesc ca toate forțele politice și societatea în ansamblu să fie consultate. Nu este un angajament al Guvernului Cîțu, ci al României, indiferent cineva se va afla la guvernare în următorii ani.

Ce înseamnă, de fapt, reformele anunțate de premierul Cîțu sub umbrela netransparentă a PNRR?

  • Restructurarea companiilor de stat înseamnă înstrăinarea lor;

  • Împrumuturi suplimentare de 15 miliarde de euro;

  • Reforma pensiilor înseamnă mărirea vârstei de pensionare;

  • Pierderea ultimelor rămășite de suveranitate economică și politică.”, se precizează în comunicatul oficial al AUR.

Totodată, miercuri, după ședința plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului, liderul AUR, George Simion a făcut o transmisiune live pe Facebook în care a încercat să obțină răspunsuri de la diferiți membri ai Guvernului: Florin Cîțu, Cristian Ghinea, Raluca Turcan și Bogdan Gheorghiu.

„Suntem împotriva împrumutului de 15 miliarde de euro din PNRR: o mare trădare națională, un nou acord cu impuneri FMI. Noi românii ne-am săturat de împrumuturi de tip FMI condiționate care să ne dicteze politica fiscală și politica de pensii.”, a precizat George Simion, pentru Aleph News.

„Amintim faptul că Parlamentul European a solicitat „transparență totală și responsabilitate” în privința planurilor naționale de redresare și reziliență. De asemenea, toate statele membre au dezbătut propriul PNRR în parlamentul național. Prin refuzul de a dezbate PNRR în Parlament, coaliția de la putere acționează total netransparent și nedemocratic.

Forțele politice care se pretind pro-europene se comportă nedemocratic și ascund de ochiul publicului decizii foarte importante care ne privesc pe toți cei care trăim în România. Acționând astfel, PNL, PSD, USR-PLUS și UDMR dovedesc nu doar că sunt forțe anti-europene, ci și anti-naționale.”, scrie în continuarea comunicatului publicat de AUR.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Partidul Social Democrat a anunțat că va depune o moțiune de cenzură pe data de 14 iunie și i-a invitat și pe cei din AUR să participe la aceasta.

„Pe 14 iunie o să depunem moțiunea de cenzură. O să începem să lucrăm la text, o să trimitem textul și la parlamentarii neafiliați, este și grupul AUR în Parlament și o să trimitem textul, poate au și dânșii adăugiri la text, pentru că au anunțat deja că vor vota o eventuală moțiune de cenzură depusă în Parlament.”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

„Alianța pentru Unirea Românilor a fost singurul partid care a refuzat să participe la adoptarea Deciziei privind resursele interne ale UE, de care depinde realizarea PNRR. Nu ar fi fost corect să votăm ceva care angajează România pe termen lung, fără să cunoaștem care vor fi toate consecințele acestui angajament pentru cetățenii țării.”, concluzionează textul asumat de AUR.

Miercuri, co-președintele AUR, Claudiu Târziu, a criticat dur Planul Național de Redresare și Reziliență, spunând că „va însemna, de fapt, aservire totală, renunțare la orice urmă de suveranitate și înstrăinare a tot ce a mai rămas din economia românească, în favoarea unor interese străine de noi”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...