luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATEAUR cere MAI să se țină de cuvânt și să introducă TRICOLORUL...

AUR cere MAI să se țină de cuvânt și să introducă TRICOLORUL și sexul persoanei pe noile cărți de identitate electronice. George Simion dă de înțeles că decizia MAI e motivată de factori din afara țării

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Ministerului Afacerilor Interne (MAI) să își respecte promisiunea făcută în fața cetățenilor români și să introducă în noile cărți electronice de identitate mențiunea privind sexul persoanei și tricolorul românesc, la fel ca în cărțile de identitate simple.

Poziția AUR vine după ce Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat că noul buletin de identitate va rămâne tot fără tricolor și cu menționarea genului persoanei, în loc de sex, în ciuda protestelor venite din zona politică și din societate.  La începutul lunii august, atât AUR, cât și politicieni din PNL, dar și intelectuali sau culte religioase au protestat pentru schimbarea înlocuirea termenului biologic de „sex”, cu cel de „gen”. La acea vreme, chestorul Cătălin-Aurel Giulescu, directorul Evidenței Populației, a spus că în urma reacției publice, s-a revenit asupra deciziei și că se va găsi loc pentru tricolor pe noul buletin electronic, nu doar pe cel simplu.

„Ministrul Lucian Bode a afirmat ieri că <<toate părţile interesate>> au agreat ca pe cartea electronică de identitate, ca document de călătorie, să figureze steagul UE, în centru România şi stema României, iar mențiunea să fie cu privire la genul persoanei. Cele două ar fi <<teme false>>.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Nu, domnule ministru Bode, acestea nu sunt teme false. A introduce tricolorul românesc în cartea electronică de identitate nu este o temă falsă, de vreme ce în Franța și în Cipru acest lucru a fost posibil. A face referire la sexul biologic al persoanei nu este o temă falsă, ci o obligație legală. Prin utilizarea termenului de <<gen>>, MAI încalcă o serie de acte normative.

O afirmație falsă, în schimb, este aceea că <<toate părțile interesate>> au agreat ca pe noile cărți electronice de identitate să figureze genul persoanei și steagul UE. Care sunt acele părți interesate? Cumva, din afara României? Reamintesc că partidul AUR, dar și deputați PNL, precum și reprezentanți ai Patriarhiei Române și ai Bisericii Romano-Catolice, au avut reacții de respingere a acestui proiect în forma sa actuală”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

„Ministerul Afacerilor Interne a făcut o promisiune și trebuie să și-o onoreze. Nu mai poate da înapoi acum, sunt declarații publice pe acest subiect. Domnule ministru Bode, <<părțile interesate>> sunt românii, contribuabilii români, iar dumneavoastră aveți obligația să-i tratați cu respect. Drapelul românesc nu este un moft al cuiva, ci reprezintă un simbol al identității și unității noastre naționale. Mențiunea cu privire la genul persoanei, pe care ați adoptat-o prin Hotărârea Guvernului nr. 295/2021, încalcă flagrant dispozițiile art. 17 alin. (5) ale OUG 97/2005, precum și prevederile Codului Civil, lege fundamentală în sistemul normativ românesc, unde una dintre caracteristicile de identificare a persoanei fizice este sexul, iar nu genul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cerem ministrului Lucian Bode să revină asupra declarațiilor sale și să lase specialiștii Ministerului Afacerilor Interne să opereze schimbările necesare, astfel cum au promis public. Suntem convinși că și acolo își desfășoară activitatea un număr semnificativ de patrioți români, care înțeleg perfect miza acestui proiect”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

7 COMENTARII

 1. Care schimburi,dle Somanescu?Ei vand ,noi cumparam pe datorie ingropand generatiile viitoare.Dvs in ce tabara va aflati ,de fapt?Nu va faceti griji ,Romania contemporana e atat de idioata si proasta ca nu poate trece nici macar strada necum sa iasa din colhoz.M-am lamurit in sfarsit.Suntem satui de patrioti cu masca pe figura.

 2. Care sunt acele “schimburi economice”?
  Poate va referiti la petrolul pe care-l extrag austriecii din Marea Neagra spre a-l prelucra si a ni-l vinde la un pret mai mare decat in tara lor, sau poate la padurile rase fara scrupule de aceeasi austrieci in timp ce padurile lor sunt pastrate cu sfintenie; sau poate va referiti la izvoarele nostre de apa concesionate strainilor spre a o imbutelia si a ne vinde-o inapoi la preturi incredibile; sau poate la companiile care furnizeaza servicii utilitare, toate apartinand strainilor.
  Super-hiper marketurile, mall-urile, lanturile farmaceutice, multinationalele, bancile au gasit aici un El Dorado numai bun de exploatat. Au gasit aici oameni naivi si creduli asemeni amerindienilor care dadeau aur curat in schimbul margelelor colorate si a “apei tari” .
  Occidentul cu fosnetul banilor ne-a ademenit toata forta de munca si aproape toate capacitatile intelectual-profesionale. Pentru “ei” tara asta nu e “Romania” ci un zacamant urias de resurse materiale si umane.
  La schimb, ne daruiesc “festivalul pride”, educatie sexuala pentru minori, alimente cancerigene dar frumos ambalate, zeci de mii de tone de imbracaminte si incaltaminte din plastic si multa ideologie neo-marxist “progresista” care cu multa agresivitate incepe sa-si arate coltii in cultura, msm si politica.
  Intrebarea corecta este nu” ce vom face dupa aceea” ci “daca ne vor lasa sa iesim”; dar important e ca omul sa-si lucreze partea lui iar Bunul Dumnezeu intotdeauna ii va intinde mana Sa spre ajutor. Doamne ajuta!

  • Schimburile economice se refera la totalitatea tranzactiilor, import-export. 70% dintre acestea, Romania le face cu UE. Majoritatea romanilor cumpara mancare de import. Ce facem cand se vor opri aceste schimburi economice? Cam cate zile veti putea rezistea nemancat, avand in vedere ca toate preturile vor exploda?

 3. Aceasta nu e o ” uniune europeana”, este o constructie mafiota, administrata de o adunatura de indivizi corupti si lasi, ingusti la minte si necinstiti la suflet !
  Poporul roman nu are ce sa caute in tovarasia unor asemenea indivizi.
  Este timpul de ROEXIT!

   • Trebuie deja sa ne reorientam. Romania a avut inainte relatii economice cu tari din Asia, Africa sau America de Sud. Ar fi timpul ca diplomatia romaneasca sa isi faca treaba si sa gaseasca noi contacte si posibilitati asa cum existau ele in trecut. Sunt convins de faptul ca daca Ronmania iese din ue o sa fie si alte state care vor iesi. Mai cred si ca interesele economice ale ue vor prima dincolo de cele politice . Daca firmele straine vor gasi in continuare conditii prielnice in Romania vor ramane aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE