duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEAUR: Guvernul continuă să-i irite și să-i batjocorească pe profesori. Nu cu...

AUR: Guvernul continuă să-i irite și să-i batjocorească pe profesori. Nu cu firimituri aruncate duminica la prânz se depășește criza din educație

Alianța pentru Unirea Românilor a transmis un mesaj, după ce Guvernul Ciucă a făcut anunțul cu privire la ordonanța de urgență care va asigura majorări de venituri pentru cadrele didactice.

„Astăzi, Guvernul României a venit exact cu aceeași ofertă pe care cadrele didactice au respins-o. Este o bătaie de joc din partea coaliției de guvernare la adresa dascălilor și la adresa învățământului românesc.

Anunțul Guvernului vine ca nuca în perete! Este o dovadă de iresponsabilitate să vii înainte de a purta noi discuții cu reprezentanții profesorilor cu aceeași propunere. Prin această acțiune, Guvernul doar îi irită și îi batjocorește pe profesori.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Nu cu firimituri aruncate duminica la prânz prin purtătorul de vorbe al lui Nicolae Ciucă se rezolvă criza din educație!

PSD și PNL sunt blocate în privința PNRR la tranșa a doua, dar azi vin și aruncă o așa zisă soluție pe taraba Guvernului finanțată din bani europeni.

Este evident că acești guvernanți nu înțeleg nimic din ce se întâmplă în România.

Ca să fie clar: bani sunt! Să respecte solicitările îndreptățite ale profesorilor, nu să vină cu propuneri de vouchere și tichete!“, a transmis Alianța pentru Unirea Românilor.

Un nou protest al profesorilor este așteptat, marți, 30 mai 2023, iar de data aceasta cadrele didactice vor ajunge și în fața Palatului Cotroceni. Începe a doua săptămână de grevă generală a dascălilor.

„Astăzi voi anunța faptul că Guvernul a pregătit OUG care va asigura majorări ale veniturilor personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic. Repet, în contextul discuțiilor care s-au purtat

Este un efort bugetar care depășește suma de 700 mil. lei cu resurse europene – 410 mil. euro bani europeni din Programul Educație și Ocupare din 2021-2027, respectiv 310 mil. lei din bugetul național. Așadar, 720 mil. lei care se vor adăuga la cele 300 mil. lei alocate pentru majorarea veniturilor personalului nedidactic din anexe, lucru care s-a întâmplat deja vineri. Împreună sunt 1,02 miliarde de lei pe care Guvernul îi alocă. Sunt 273.532 de beneficiari, practic toți angajații din sistemul de învățămân.

Acest nou pas este dovada faptului că Guvernul tratează cu mare seriozitate nevoile reale, așteptările oamenilor care lucrează în sistem și, desigur, ține cont de o serie întreagă de realități”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, duminică.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Greva e a liderilor sindicali nu a profesorilor, multi dintre si-au dat seama de prosteala si au spart greva. Profesorii sunt platiti cam prost, dar nici nu merita salarii mari (ma refer la marea masa). Plus ca au un program lejer de 15-20 de ore pe saptamana care le permite sa faca meditatii sau alte activitati daca vor bani. Nu poti sa dai acelasi salariu unui profesor de matematica de top din Bucuresti cu al unui profesor de sport de la tara, de aceea salariile nu au cum sa creasca prea mult. De ce nu spune nimeni ce salarii au? 40 mil pt un debutant nu e chiar mic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE