marți, noiembrie 28, 2023
ACTUALITATEAUR critică legea offshore și spune că „este o lege antinațională”. Claudiu...

AUR critică legea offshore și spune că „este o lege antinațională”. Claudiu Târziu: Toți cei care vor vota acest proiect vor figura în panoplia marilor trădători de neam

Partidul AUR critică dur proiectul de lege offshore propus în Parlament, despre care afirmă că este „o lege antinațională” și cere ca exploatarea să fie făcută doar de companii românești, informează un comunicat de presă.

Președintele George Simion spune că statul român nu are niciun motiv economic pentru care să permită exploatarea gazelor de către companii străine.

„Este foarte clar că din exploatarea gazului natural nu există niciun risc de a genera vreo pierdere economică. Prin urmare, nu există niciun motiv pentru care niște investitori să vină și să exploateze acest gaz natural. La fel ca la liberalizarea prețurilor la energie, toate calculele sunt mincinoase. Nu există nicio rațiune pentru care o mare parte din beneficii să fie pierdute de statul român, în condițiile în care el este proprietarul resurselor naturale. Totodată, în forma actuală a legii, societățile comerciale nu vor fi obligate să vândă niciun metru cub din gazele naturale care aparțin României pe piața internă, iar din impozitarea veniturilor suplimentare care depășesc un preț de vânzare de 85 de lei pe MW, statul român s-ar putea să nu obțină niciun leu”, a declarat președintele AUR.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La rândul său, Claudiu Târziu, președinte al Consiliului Național al AUR, spune că adoptarea acestei legi echivalează cu trădarea de țară.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

„Statul român poate să-și extragă singur resursele și să le vândă tot singur, în interes național. De asemenea, statul poate și trebuie să răscumpere toate concesiunile importante de pe teritoriul României și să nu mai acorde alte concesiuni decât operatorilor care aparțin statului român. Continuarea exploatării resurselor de petrol și gaze naturale, în condițiile actuale, ar reprezenta nu doar o afacere foarte proastă, ci și un veritabil act de trădare națională. După actul criminal de privatizare a Petrom, această lege promovată de majoritatea PNL-PSD-UDMR vine să îngenuncheze încă o dată poporul român, condamnându-l la sărăcie. Toți cei care vor vota acest proiect, vor figura în panoplia marilor trădători de neam”, a precizat Claudiu Târziu, lider al grupului AUR din Senat.

Așa cum R3media informa, actualul proiect al legii off-shore a eliminat obligația ca minim 50% dintre gaze să fie vândute pe piața locală și, de asemenea, se garantează că nu se vor reglementa în vreun fel prețurile hidrocarburilor extrase.

Tot așa, noua lege le oferă companiilor garanția că, pe toată durata exploatării, taxele care trebuie plătite statului român nu se schimbă. Deci companiile vor plăti nivelul de acum al redevenței și impozitului suplimentar (va fi și el reviziuit în noua lege) pe toată durata exploatării.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate