miercuri, februarie 1, 2023
ACTUALITATEAUR cere Ministerului Educației să retragă proiectul de strategie pentru educatie parentală

AUR cere Ministerului Educației să retragă proiectul de strategie pentru educatie parentală

Reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor(AUR) critică în mod dur Strategia Națioală de Educație Parentală, lansată în dezbatere publică de Ministerul Educației, chiar înainte de Paști. Liderii AUR cer retragerea acestui document, dar și sancționarea celor care l-au conceput.

Ei susțin că „reeducarea părinților” din România nu are nicio utilitate în practică, nu este un proiect național. Mai mult decât atât, cursurile de formare a părinților ar urma să fie ținute de ONG-uri cu interese obscure.

„Nu este admisibilă obligarea părinţilor la aceste cursuri, întrucât ar întări tendinţa oricum crescândă a statului de a interveni, prin forţa de coerciţie a legii, într-un domeniu extrem de critic al vieţii private. Cea mai alarmantă prevedere este, însă, cea referitoare la externalizarea serviciilor de educaţie parentală, respectiv la „formarea de formatori şi persoane care să fie specializate în domeniul educaţiei parentale, acestea urmând să ţină cursuri cu părinţii”, s-a exprimat președintele AUR, deputatul George Simion.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În opinia lui Simion, cursurile de „educație parentală” ar urma să fie ținute de organizații nonguvernamentale internaționale, la fel cum se dorește și pentru „educația sexuală” a copiilor.

„Aşa cum rezultă din experienţa avută cu educaţia sexuală în alte ţări şi chiar în România, singurele ONG-uri care au capacitatea de a furniza resursă umană consistentă şi interesul de a promova asemenea viziuni sunt ONG-urile susţinute de instituţiile internaţionale şi de marile reţele filantropice seculariste”, a declarat preşedintele AUR George Simion.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În acest sens, s-a exprimat și senatorul AUR Claudiu Târziu. El susține că „standardele de parentalitate” nu sunt compatibile cu valorile românilor. Interesul real al copiilor ar putea fi atins, promovându-se familia tradițională, întemeiată pe căsătoria dintre bărbat și femeie. Totodată, reprezentanții AUR susțin că dezbaterea a fost lansată în Săptămâna Mare, înainte de Paști, când mulți dintre români sunt în vacanță și nu au timp suficient pentru analiza acestei inițiative.

„Întocmai ca în cazul notoriu al „standardelor OMS privind educaţia sexuală”, aceste „standarde de parentalitate” sunt un produs al gândirii radical seculariste, nefiind compatibile cu valorile majorităţii românilor. Pur şi simplu, se încearcă reeducarea părinţilor şi relativizarea valorilor creştine şi tradiţionale ale familiei, ceea ce este abominabil”, a precizat senatorul Claudiu Târziu.

Așa cum R3media  a mai anunțat, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, susține că prin „educarea” a peste 2 milioane de părinți, copiii se vor dezvolta în acord cu principiile psihologiei moderne. În urmă cu patru ani, a mai existat o astfel de inițiativă, însă, proiectul a fost respins, după ce a fost aspru criticat de părinți, profesori, sindicate.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. văd că tot AUR se ocupă de problemele reale, infilltrarea progresistă in stat la adăpostul crizelor mondiale gen război etc.

    asta e de reținut cand mai vin căcăcioșii de la PMP sau PNL să mai facă pe conservatorii ca să vă ia votul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate