ACTUALITATEAUR cere explicații Ministerului Educației privind educația sexuală în școli: Să spună...

AUR cere explicații Ministerului Educației privind educația sexuală în școli: Să spună ce nivel de implicare are în acest proiect. Nu suntem de acord

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cere explicații Ministerului Educației despre implicarea într-un demers privind introducerea educației sexuale în școli. Reprezentanții formațiunii politice susțin că este un demers „neștiințific” de impunere a educației sexuale, conform unui comunicat de presă emis de partid.

Secretarul de stat din minister, Maria Ștefania Manea, a fost citat într-un comunicat al unor organizații non-guvernamentale care anunță demararea unei consultări naționale sub genericul „Suntem 4,9 milioane de tineri și vă spunem NOI dacă avem nevoie de educație sexuală!”.

Răspunsul la acest demers a fost dat de către co-președintele formațiunii, Claudiu Târziu:

„O asociere de ONG-uri anonime anunță o mare consultare națională, cu rezultat cunoscut încă din titlul proiectului. Printre organizatori nu apare vreo instituție a statului, însă în comunicatul de presă inițial este citat un secretar de stat din Ministerul Educației, Maria Ștefania Manea, care apără ideea, o justifică și lasă de înțeles că ministerul e partener.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Mai mult, chestionarul indicat cu link în comunicat nu are nicio valoare din punct de vedere sociologic. Oricine poate completa acest chestionar de mai multe ori, iar corectitudinea răspunsurilor nu poate fi verificată. Este, pur și simplu, o risipă de bani.”, a declarat Claudiu Târziu.

George Simion, liderul AUR, a cerut la rândul său clarificări din partea Ministerului.

„Ministerul Educației este dator să spună clar românilor ce nivel de implicare are în acest proiect. Așa-zisa cercetare, care în final se va dovedi neconcludentă, pare să servească drept argument pentru implementarea ideologiei de gen în școli în forma dorită de Klaus Iohannis și Florin Cîțu. Nu suntem de acord cu așa ceva și nu vom accepta așa ceva. Parlamentul s-a pronunțat recent pe acest subiect, iar răspunsul a fost NU.”, a spus George Simion.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT