joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEAUR anunță că și-a început activitatea Comisia Parlamentară privind achizițiile din perioada...

AUR anunță că și-a început activitatea Comisia Parlamentară privind achizițiile din perioada pandemiei

Comisia de anchetă parlamentară pentru achizițiile din perioada pandemiei, înființată la solicitarea grupului parlamentar al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), și-a început astăzi lucrările, la mai bine de un an de la momentul în care a fost votată de Parlament, informează un comunicat de presă al formațiunii conduse de George Simion.

AUR spune că prima ședință a Comisiei, din luna noiembrie,  „a fost sabotată de către reprezentanții coaliției de guvernare, în ședința de astăzi au fost inițiate primele demersuri cu privire la activitatea acesteia”.

În luna Februarie, în cadrul primei ședințe a Comisiei, va fi adoptat regulamentul de funcționare, urmând ca ulterior să fie inițiate primele audieri ale reprezentanților instituțiilor responsabile cu privire la achizițiile făcute de stat. În perioada vacanței parlamentare, Comisia va solicita din partea instituțiilor competente rapoartele cu privire la achizițiile făcute în timpul pandemiei, care vor sta la baza documentației membrilor Comisiei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Românii trebuie să cunoască ce s-a întâmplat cu banii de la bugetul de stat, cu banii din împrumuturile contractate de Guvernul României, ce a stat în spatele deciziei de a face achizițiile din timpul pandemiei Covid-19. Nu ne oprim, nu ne lăsăm intimidați, ci ne vom asigura că scopul pentru care a fost înființată această comisie va fi atins. Coaliția de guvernare trebuie să lase să funcționeze comisia de anchetă privind achizițiile din perioada pandemiei și să nu pună obstacole în funcționarea ei”, afirmă AUR.

Comunicatul AUR vine pe fondul dezvăluirilor de presă, privind o achiziție dubioasă de 6 milioane de euro, făcută de DSU, chiar în prima zi de stare de urgență în România.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE