sâmbătă, mai 18, 2024
ȘTIRIAuchan renunță la angajații de la casierii, clienții își vor face check-out-ul...

Auchan renunță la angajații de la casierii, clienții își vor face check-out-ul singuri. Culmea: Auchan afirmă că a luat această decizie „pentru a răspunde exigențelor clienților”

Magazinele Auchan nu vor mai avea case de marcat tradiționale, iar clienții își vor face singuri check-out, a anunțat compania într-un comunicat de presă.

Foștii casieri vor deveni „consilieri”, noul lor rol fiind acela de a acorda consultanță și suport clienților. Totul se va întâmpla până-n 2025, sistemul fiind deja implemementat în 12 magazine, precizează sursa citată.

Aceste magazine se află în București Cluj, Constanța, Brașov, Iași și Timișoara, iar clientul va trebui să facă totul singur, la început urmând să fie consiliat de foștii casieri.

Motivația celor de la Auchan? Compania ar răspunde astfel la „exigențele de azi ale clienților”. Nu se precizează studiile care arată dorința clienților de a face, gratuit, munca pe care o fac acum angajații Auchan.

De asemenea, nu se precizează ce se va întâmpla cu noii „consilieri” după ce clienții vor învăța să facă singuri check-outul.

Evoluția numărului de case self check-out este dovada dinamicii pieței și răspunsul nostru la exigențele de azi ale clienților. Astfel, aceștia vor putea beneficia de un parcurs independent în magazin, accesibil, rapid și simplu, de o soluție adaptată nevoilor lor, cu acceptarea tuturor modalităților de plată și colegi care ajută în cazul în care este nevoie de asistență pentru scanarea produselor. De asemenea, cu noile case de marcat clienții vor avea acces cu ușurință și la beneficiile programului de fidelitate MyCLUB Auchan, precum și la informații privind campaniile derulate în magazine”, a declarat Tiberiu Dănețiu, Director Marketing Auchan Retail România.

„Datorită noului sistem de case, timpul petrecut la casele de marcat se reduce considerabil”, estimează compania.

Totuși, Gabriela Gealapu, Manager Național Case, a admis că noua mișcare reprezintă „un nou pas în transformarea digitală a companiei noastre”.

„Proiectul de modernizare a caselor de marcat este natural în contextul social aflat în continuă schimbare și reprezintă răspunsul nostru la nevoile clienților și angajaților, dar și un nou pas în transformarea digitală a companiei noastre. Ascultând nevoile clienților și angajaților, am reușit să implementăm o soluție care asigură modernitate, păstrând parcursul asistat de către colegii noștri, și care contribuie la dezvoltarea profesională a acestora”, a declarat Gabriela Gealapu, Manager Național Case.

Potrivit companiei, comportamentul clienților de a-și face singuri check-out-ul a fost accentuat „cu precădere în ultimii doi ani”.

În ultimii doi ani, ne amintim, s-a propagat informația falsă că banii reali ar duce la transmiterea de viruși, în timp ce interacțiunea cu cardul de plastic ar fi perfect sănătoasă.

Auchan România are în portofoliu 344 de magazine, cuprinzând 33 de hipermarketuri, 6 supermarketuri și 305 magazine de ultra-proximitate MyAuchan, din care peste 290 în stațiile Petrom, cât și magazinul online auchan.ro.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

10 COMENTARII

 1. Daca baga doar ei vor da faliment in Romania. Trebuie sa bage toti simultan ca sa le mearga schema. Eu le dau la cioc, cumpar din piata.

 2. Foarte corect ce spuneti.
  O asa zisa digitalizare cu scopul de a reduce personalul. Clientii nu doresc asta.
  Este o munca in plus.
  O sa intre in faliment daca forteaza lucrurile!

  • Exact,e penibil.erori dupa eroro.trebuie sa stea un consultant mereu in spatele tau ca sa anuleze eroarea,nu mai cumpar in veci de la Auchan.asa ar trebui toata lumea sa faca,au incercat si in Franta sistemul asta si au dat rateu..sper ca si in Ro la fel..

 3. Oșan vorbeste in limbajul progresist la moda. Gol de continut si fara legatura cu subiectul atins. Oricum nu dau pe la ei ca sa fraternizez cu cei care isi vor pierde locul de munca de acolo. Probabil ca in pandemie au fortat angajatii sa se vaxineze si acum o sa ii dea afara. Asa e cand faci legamant cu unii care au venit aici doar pentru profit. Niste mișei!

 4. Pentru faptul că fac o muncă ce nu mă privește, sunt cumva plătit sau am prețuri mai ieftine la produsele cumpărate? Oricum nu mai cumpăr de mult de la ei…
  Apropo. Pentru cei care au impresia că scanandu-și singuri marfă e un mod de comerț civilizat, vedeți că veți fi solicitați să participați la curățenia magazinului și la așezarea mărfii în raft, ca să știți de unde o luați când veniți la cumpărături. Auchan vă informează că dacă nu știți să faceți lucrurile astea nu e nicio problemă, veți avea consilieri…că la casele self.

  • Ar fi pacat sa platesti cu cash produsele pe baza de greier si de vierme coprofag. Banii au microbi, iar tovarasul ne-a introdus cu multi ani in urma cartela ca mijloc de plata sigur si eficient. Dupa vaccin, va fi inca un criteriu de filtrare a prostilor care se cred destepti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE