vineri, martie 29, 2024
EDUCAȚIEAu dreptul episcopii și ierarhii Bisericii să se pronunțe despre problemele familiilor?

Au dreptul episcopii și ierarhii Bisericii să se pronunțe despre problemele familiilor?

Deputatul USR, Iulian Bulai, a scris că ierarhii Bisericii Ortodoxe nu au dreptul să se pronunțe asupra educației copiilor din cauza faptului că ar fi niște bărbați singuri, fără familie. Insinuarea este că monahii și Biserica în general, nu ar avea voie să se pronunțe pe teme ce țin de familie pentru că ar ierarhia ar fi compusă din persoane care nu au copii, nu sunt căsătoriți și deci, nu știu cu ce probleme se confruntă familia.

Cu ce drept se pronunță ierarhii asupra familiei?

În primul rând, se bazează pe faptul că toți ierarhii Bisericii Ortodoxe au în grija lor sute și mii de familii. Toți ierarhii au grijă, zilnic, de familii care le înfățișează problemele cu care se confruntă. În afara de experiența directă cu familiile respective, ierarhilor li se aduc la cunoștințe problemele și situațiile cu care se confruntă familiile și copiii, prin intermediul preoților locali.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Fiecare preot paroh știe câte familii are în parohie. Știe câți copii sunt în acea comunitate. Acum, nivelul de detaliu al informațiilor diferă de la caz la caz, dar în esență clericii cunosc situația de pe teren mult mai bine ca politicienii sau angajații statului, care își petrec timpul la birou compilând statistici reci.

În al doilea rând, ierarhii înșiși provin din familii numeroase. Chiar Patriarhul Daniel are experiența creșterii într-o familie cu trei copii (adică cu trei mai mulți decât au familiile Iohannis, Barna, Cioloș și Cîțu împreună). ÎPS Teofan al Moldovei a crescut într-o familie cu patru copii, iar ÎPS Teodosie a fost al 17-lea copil al părinților săi!

Dar cu ce drept îi trage Iulian Bulai pe ierarhi la răspundere în privința educației copiilor? Șefii lui partid, Barna și Cioloș au împreună ZERO copii. Președintele țării, pe care Bulai l-a susținut la alegeri, are zero copii. Premierul Florin Cîțu are zero copii.

Avem, cu siguranță, cea mai stearpă conducere de țară din istorie. Ce le dă acestor persoane drept să ia decizii pentru familiile care cresc copiii care vor plăti datoriile făcute de ei acum?

Asta ar trebui să fie grija lui Iulian Bulai, nu dacă niște oameni care țin în spate – la figurat, dar și la propriu – comunități întregi au dreptul să vorbească despre educația copiilor.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

3 COMENTARII

  1. Episcopii și ierarhii Bisericii au nu doar dreptul ci chiar datoria să se pronunțe asupra oricăror probleme ale credincio;ilor și familiilor acestora, inclusiv, bineînțeles, asupra nemărturisitelor izvoare iudeo-jidovești și talmudice ale creștinismului, de care nici ortodoxia nu s-a putut debarasa, mai ales din cauza slabei pregătiri generale a corpului preoțesc, compus în majoritate din bărbați feminizați și afemeiați, predispuși la homosexualitatea și alte deviații sexuale pitorești, cazul episcopului de Huși, Corneliu Bârlădeanu, și al altor cuvioși poponari din fostul Sfânt Sinod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE