sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEAtentat la cultura naţională! Peste 45 % din muzeele din România, în...

Atentat la cultura naţională! Peste 45 % din muzeele din România, în pericol de dispariție, dacă ordonanța Guvernului privind deficitul bugetar intră în vigoare

Muzeele din România sunt în pericol, peste 45% fiind amenințate cu dispariția, dacă proiectul de ordonanță privind reducerea deficitului bugetar ar intra în vigoare, avertizează managerii de muzee.

Mai multe organizaţii profesionale şi ale societăţii civile active în domeniul protejării patrimoniului cultural solicită Guvernului, printr-un apel, renunţarea la măsurile de „amputare” a sistemului instituţional al culturii.

„Există un proiect de ordonanţă a Guvernului, care urmăreşte distrugerea muzeelor României. Dacă această ordonanţă de urgenţă va intra în vigoare, 45% din muzeele României vor dispărea pur şi simplu. Va fi un atentat la cultura naţională şi la identitatea culturală a României. Aceasta este o poziţie pe care eu am inserat-o într-un apel adresat Guvernului României în numele a cinci organizaţii neguvernamentale care se ocupă de protejarea patrimoniului cultural naţional al României şi suntem hotărâţi să mergem împotriva Guvernului până la capăt.

Deci nu vom accepta niciun fel de decizie care va afecta cultura română. Nu vreau ca Guvernul României să reducă deficitul bugetar pe seama noastră”, a spus managerul Muzeului Naţional al Ţăranului Român, Virgil Ştefan Niţulescu, notează Agerpres.

Totodată, conducerea Asociaţiei Managerilor de Muzee este alături de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România în demersul pentru modificarea sau eliminarea anumitor dispoziţii din proiectul ordonanţei de urgenţă privind reducerea deficitului bugetar, apărut recent în spaţiul public, care ar avea efecte nedorite asupra lucrătorilor din domeniul cultural.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE