ACTUALITATE Atac armat la Viena. Trei victime și presupusul atacator au murit, mai...

Atac armat la Viena. Trei victime și presupusul atacator au murit, mai multe persoane au fost rănite

ACTUALIZARE 09:30

Autoritățile locale au confirmat, marți dimineață, decesul a trei victime și anihilarea unui atacator, anunță Digi34.

Știrea inițială:

Două persoane au decedat și mai multe au fost rănite în urma unui atac armat care a avut loc luni noaptea în centrul Vienei.

Mai multe focuri de armă au fost trase luni seara în centrul Vienei, potrivit poliţiei, care a raportat „răniţi”, au transmis agenţiile internaţionale de presă.

Echipaje ale serviciilor de urgenţă din Viena au raportat luni seara mai mulţi morţi şi răniţi pe fondul a ceea ce ministerul de interne austriac a calificat drept un „aparent atac terorist”, potrivit informaţiilor transmise de agenţia de presă APA, citate de dpa, a transmis Agerpres.

Poliţia a mai informat pe Twitter că mai mulţi suspecţi înarmaţi cu puşti au început să tragă pe Seitenstettengasse în jurul orei locale 20.00 (19:00 GMT). Focuri de armă au fost trase în şase locuri diferite.

Ministrul austriac de interne Karl Nehammer a informat că cel puţin un suspect implicat în atac continuă să se afle în libertate, menţionând de asemenea că sunt mai mulţi morţi, potrivit dpa.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat că împuşcăturile de luni seara din Viena sunt un „atac terorist respingător” şi a adăugat că armata va proteja obiectivele din capitală pentru ca poliţia să se poată concentra asupra operaţiunilor antiteroriste, informează Reuters, citat de Agerpres.

„În prezent trăim momente dificile în republica noastră. Aş dori să mulţumesc tuturor forţelor de urgenţă care îşi riscă viaţa pentru siguranţa noastră, mai ales astăzi. Poliţia noastră va lua măsuri decisive împotriva autorilor acestui atac terorist respingător”, a scris Kurz pe Twitter.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 8.312 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate