ACTUALITATEAstraZeneca suspendă testarea vaccinului anticoronavirus din cauza unei „boli inexplicabile”. Ruud Dobber:...

AstraZeneca suspendă testarea vaccinului anticoronavirus din cauza unei „boli inexplicabile”. Ruud Dobber: Nu ne asumăm riscul unor efecte secundare

Testările pentru vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford au fost suspendate după ce un participant din Marea Britanie a avut o reacţie adversă, informează BBC, anunță News.ro.

Potrivit sursei citate, AstraZeneca a anunțat că este vorba despre o pauză „de rutină” în cazul unei „boli inexplicabile”. În această fază a testării sunt implicați 30.000 de oameni în SUA, Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud.

La sfârșitul lunii iulie a.c., Ruud Dobber, membru în consiliul de administraţie al producătorului de medicamente, a anunțat că AstraZeneca va fi protejată de eventualele cereri de compensații legate de vaccinul pentru Covid-10 în majoritatea ţărilor cu care compania a încheiat acorduri pentru livrarea acestuia.

„Aceasta este o situaţie unică, în care noi, în calitate de companie, nu ne putem asuma riscul dacă în patru ani vaccinul are efecte secundare”, spus Dobber, potrivit Agenției Reuters, citată de News.ro.

Potrivit acestuia, „pentru majoritatea ţărilor este acceptabil să îşi asume riscul, deoarece este interesul lor național”. Ruud Dobber nu a menţionat despre ce țări este vorba.

AstraZeneca este al doilea cel mai mare producător de medicamente din Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite