News AstraZeneca suspendă testarea vaccinului anticoronavirus din cauza unei „boli inexplicabile”. Ruud Dobber:...

AstraZeneca suspendă testarea vaccinului anticoronavirus din cauza unei „boli inexplicabile”. Ruud Dobber: Nu ne asumăm riscul unor efecte secundare

Testările pentru vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford au fost suspendate după ce un participant din Marea Britanie a avut o reacţie adversă, informează BBC, anunță News.ro.

Potrivit sursei citate, AstraZeneca a anunțat că este vorba despre o pauză „de rutină” în cazul unei „boli inexplicabile”. În această fază a testării sunt implicați 30.000 de oameni în SUA, Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud.

La sfârșitul lunii iulie a.c., Ruud Dobber, membru în consiliul de administraţie al producătorului de medicamente, a anunțat că AstraZeneca va fi protejată de eventualele cereri de compensații legate de vaccinul pentru Covid-10 în majoritatea ţărilor cu care compania a încheiat acorduri pentru livrarea acestuia.

„Aceasta este o situaţie unică, în care noi, în calitate de companie, nu ne putem asuma riscul dacă în patru ani vaccinul are efecte secundare”, spus Dobber, potrivit Agenției Reuters, citată de News.ro.

Potrivit acestuia, „pentru majoritatea ţărilor este acceptabil să îşi asume riscul, deoarece este interesul lor național”. Ruud Dobber nu a menţionat despre ce țări este vorba.

AstraZeneca este al doilea cel mai mare producător de medicamente din Marea Britanie.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 3.440 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate