ACTUALITATEAsociații ale elevilor din țară cer demisia ministrului Educației pentru că amână...

Asociații ale elevilor din țară cer demisia ministrului Educației pentru că amână creșterea salariilor profesorilor

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din Bucureşti și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Bacău (AEBC), Asociația Elevilor din Maramureş (AEM) și Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) solicită revocarea de urgență din funcție a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, pe motiv că amână creșterea salariilor profesorilor, informează Agerpres.

„Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, faptul că nu va crește salariile profesorilor în urma rectificării bugetare, spunând că această creștere nu ar fi o prioritate.

Amintim faptul că salariile profesorilor ar fi trebuit să crească la 1 septembrie 2020, creșterea fiind însă amânată pentru 1 septembrie 2021, astfel aceasta reprezentând cea de-a doua amânare a măririi remunerațiilor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Tragem un semnal de alarmă cu privire la faptul că, prin stagnarea creșterii salariale, calitatea actului educațional întâmpină o scădere, profesorii având nevoie de compensații materiale optime, direct proporționale cu munca pe care o depun, pentru a lucra într-un mod eficient.”, informează Asociația Elevilor din Constanța (AEC) într-un comunicat de presă.

Asociațiile de elevi spun că tinerii nu sunt motivați de salariul mic de profesor și aleg alte cariere, „ducând la o lipsă majoră de cadre didactice dedicate acestei profesii”.

„Școlile ajung să angajeze persoane fără pregătire, aproximativ 18.000 dintre cadrele didactice din anul școlar 2019-2020 fiind necalificate pentru postul ocupat, conform statisticii oficiale a Ministerului Educației.”, scriu aceștia în comunicat.

Elevii spun că actualul ministru al Educației prezintă un dezinteres legat de problemele reale ale sistemului de învățământ. Sorin Cîmpeanu a declarat joi că salariile profesorilor nu vor putea crește după rectificarea bugetară, deoarece sunt o serie de alte priorități în sistemul de învățământ care necesită finanțare.

„Salariile profesorilor nu cred că vor putea crește după rectificarea bugetară. Avem nevoie de o componentă care să asigure salariile pentru posturile create în plus generate de micșorarea numărului de elevi în clasă, avem nevoie de rectificare bugetară pentru salarizarea personalului din creșe, avem nevoie de creșteri bugetare pentru salarizarea surplusului de personal din grădinițe, avem nevoie de creșteri pentru acoperirea programului ‘Masa caldă’, (…) avem nevoie de foarte multe lucruri și trebuie să prioritizăm aceste creșteri.”, a precizat ministrul.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

  1. Mi se pare un pic cusut cu ață albă căă brusc elevii nu mai pot de grija salariilor profesorale care nu sunt așa mici, deși e drept că vine inflația lui Câțu.

    Prioritar e in perioada asta să se blocheze discriminarea nevaxxinaților și fascismul ministerial care impinge o vaccinare dubioasă cu forța, ceva de neconceput acum 2 ani inainte ca propaganda să normalizeze acest comportament de lagăr unde medicii scot dinții deținuților că așa au ei chef.

    Deci dragi Asociații, mai intai să salvăm egalitatea și demnitatea profesorilor și a studenților și apoi vedem cu salariile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...