joi, iunie 13, 2024
EDUCAȚIEAsociația Neamunit cere deschiderea urgentă a tuturor școlilor: OPRIȚI distrugerea unei generații

Asociația Neamunit cere deschiderea urgentă a tuturor școlilor: OPRIȚI distrugerea unei generații

Asociația Neamunit solicită deschiderea de urgență a TUTUROR unităților de învățământ de pe teritoriul României: Grădinițe, Școli, Licee și Facultăți, se arată într-un comunicat de presă publicat pe pagina oficială.

Conform Asociației, școala online a mărit rata de abandon școlar și a crescut discriminarea copiilor proveniți din medii sociale defavorizate. Mesajul Asociației Neamunit vine în contextul în care, pe 8 februarie, școlile ar trebui redeschise, dacă e să luăm în calcul anunțurile Ministerului Educației.

Membrii Neamunit consideră că trecerea la educația online și utilizarea în exces a tehnologiei dăunează educației.

„Chiar și înainte de începutul pandemiei, România avea una dintre cele mai mari rata de abandon școlar din Uniunea Europeana (peste 17%). Discriminarea copiilor provenind din medii sociale defavorizate și îngreunarea accesului la educație prin trecerea la școala online, nu au făcut decât să crească această rată de abandon școlar și să mărească discrepanța față de restul Europei, reducând nivelul de educație al generațiilor viitoare, cu potențiale efecte dramatice în societatea românească.

Studiile recente au arătat că România are cel mai mare procent de analfabetism funcțional din Uniunea Europeană, o rată șocantă – de aproape 42%. Trecerea de la educația clasică la educația online pentru o perioadă mai lungă are în mod sigur ca efect pe termen scurt scăderea calității procesului de învățare, iar pe termen lung va crește nivelul de analfabetism funcțional la nivelul întregii societăți, cu consecințe greu de calculat.
Toate studiile din domeniu educației demonstrează faptul că folosirea în exces a tehnologiei nu aduce niciun plus educației, și chiar îi dăunează. Studiile nu înregistrează efecte pozitive ale folosirii tehnologiei asupra procesului de învăţământ, ci se observă o scădere a abilităţilor cognitive şi a nivelului şcolar”, se arată în comunicat.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Mai mult, scrie Neamunit, izolarea copiilor de colegii lor duce la desocializarea și alienarea acestora.

„Izolarea forțată a copiilor de vârsta preșcolara și școlară de colegii lor de clasă și de cadrele didactice cu care se aflau în contact, duce la desocializarea acestora, întreruperea unor relații interumane construite în timp și la alienarea lor. Relațiile interumane NU se pot construi la distanță, iar educaţia nu înseamnă doar transmiterea de informaţie seacă, ci presupune și dialog viu, schimburi de energii și construirea unei relații interpersonale între pedagog și elevi”, au notat cei de la Asociația Neamunit.

„Toate argumentele expuse anterior demonstrează în mod evident faptul că modul de predare prin mediul online este unul ineficient, discriminator și dăunator pentru elevi, părinți și profesori, iar “Școala online” este un pseudo-act educațional, de o calitate total necorespunzătoare cerințelor actuale ale tuturor celor implicați.
În consecință, solicităm Ministerului Educației și Cercetării redeschiderea de Urgență a TUTUROR unităților de învățământ: Grădinițe, Școli, Licee și Facultăți”, concluzionează cei de la Neamunit.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE