ACTUALITATEAsociația ACCEPT protestează în fața Ministerului Sănătății pentru adoptarea unei strategii naționale...

Asociația ACCEPT protestează în fața Ministerului Sănătății pentru adoptarea unei strategii naționale HIV/ SIDA. Mâine vor mărșălui pentru LGBT

Zeci de persoane, între care membri ai asociației ACCEPT, s-au adunat, vineri, la sediul Ministerului Sănătății pentru a depune o petiție în vederea adoptării cât mai urgente a strategiei naționale HIV/ SIDA, informează stiripesurse.ro.

Între mesajele afișate, se numără: „Tăcere = moarte”, „Adoptați strategia națională HIV/SIDA. Avem nevoie de ea acum”, „De ce nu se face educație pentru sănătate în școli?” (educație sexuală), „Întreruperi repetate de tratament – discriminare – moarte” ș.a.m.d.

Protestatarii cer alocarea de sume de bani pentru prevenție, dar și pentru tratamentul acestei boli, în așa fel încât persoanele care suferă de HIV/ SIDA să beneficieze de tratament fără întrerupere. Ei consideră că autoritățile au obligația de a pune la punct o strategie pentru prevenirea infecțiilor cu HIV.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Președintele Asociației ACCEPT, Teodora Rosetti, a reclamat situația persoanelor care suferă de SIDA și care în România „se confruntă cu bariere precum accesul precar la tratament, întreruperi dese de tratament”.

Sâmbătă, 14 august 2021 (cu o zi înainte de praznicul Adormirii Maicii Domnului), aceiași asociație organizează marșul LGBT „Bucharest Pride”, pe Calea Victoriei.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

  1. Acesti poponari cer alocarea de sume de bani pentru prevenție? Adica noi, cei normali, platim impozit sa le dam bani. Cat tupeu au acesti poponauti. Era mai bine cand erau interzisi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...