ACTUALITATEArtă modernă: Un pictor danez primește 84.000 de euro pentru o pânză...

Artă modernă: Un pictor danez primește 84.000 de euro pentru o pânză albă intitulată „Ia banii și fugi”

Un muzeu danez i-a dat unui pictor 84.000 de euro pentru o lucrare de artă. La schimb, artistul trimite o pânză albă și numește lucrarea „Ia banii și fugi”, relatează CNN, citat de Smart Radio.

Artistul Jens Haaning a semnat un contract prin care urma să recreeze două lucrări mai vechi de-ale sale în care folosea bancnote pentru a reprezenta „venitul mediu”, în schimb a trimis muzeului, cu două zile înainte de expoziție, două rame goale.

Pictorul spune că acest gest a fost un protest pentru că „artiștii primesc prea puțini bani pentru munca lor”. Muzeul își cere banii înapoi, a dat chiar și un termen pentru asta – ianuarie 2022 -, dar lucrarea în cauză va fi expusă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Tabloul original care era cerut de către muzeu reprezenta salariul mediu pe an, pentru un austriac și arăta astfel:

sursă foto: Jens Ziehe/ Courtesy Sabsay Gallery

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate