duminică, februarie 5, 2023
ACTUALITATEArmata Română a mai pierdut un om în urma unui accident. Zece...

Armata Română a mai pierdut un om în urma unui accident. Zece militari români au murit anul acesta

Un parașutist militar a murit, miercuri, în urma unui accident produs în timpul unui exercițiu de parașutare pe Aerodromul din Boboc, informează Cotidianul.

Potrivit ministrului Apărării, Vasile Dîncu, căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, și-a pierdut viața miercuri, în urma unui accident survenit pe timpul unui exercițiu de parașutare pe Aerodromul din Boboc. Accidentul a avut loc în jurul orei 14:00, pe timpul executării manevrelor de aterizare.

„Ofițerului i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, dar cu toate eforturile medicilor, a fost constatat decesul militarului. Pentru stabilirea circumstanțelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a ordonat constituirea unei comisii interne de anchetă”, a precizat ministrul.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, în vârstă de 38 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naționale din anul 2007, avea la activ 67 de salturi, fiind atestat pe tipul de parașută BG-7M. Era căsătorit și avea un copil. Joi vor fi organizate în unitățile militare din țară ceremonii de comemorare a ofițerului.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În urmă cu două luni, s-au mai petrecut alte accidente tragice în cadrul Armatei Române, încheiate cu moartea unor militari români. O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, s-a prăbușit. Elicopterul IAR 330-Puma, trimis în misiune de căutare-salvare a aeronavei, a pierdut legătura radio cu turnul de control și s-a prăbușit în aceeași zonă.

Din informațiile obținute în urma măsurătorilor și a evaluărilor efectuate, analizei datelor extrase din sistemul de înregistrare a parametrilor de zbor și de funcționare de la bordul aeronavelor, audierii convorbirilor radio, examinării stării epavelor aeronavelor, studierii hărților sinoptice și a condițiilor meteorologice existente în zonele de impact la momentele producerii celor două catastrofe aeriene, comisiile au concluzionat că ambele evenimente s-au produs, cel mai probabil, din cauza unui cumul de factori umani și de mediu, a căror pondere urmează să fie stabilită la finalizarea procedurilor de investigare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Opt oameni au murit din cauza acestor accidente, cu vârste cuprinse între 27 și 53 de ani, majoritatea căsătoriți. Astfel, 11 copii au rămas fără tată.

La câteva zile după, un alt militar a fost victimă în cadrul unui antrenament militar al Forțelor Terestre, la poligonul de la Smârdan, în județul Galați. Acesta a murit în timpul unui exercițiu de manevrare a tancurilor, fiind strivit sub un tanc. Avea 35 de ani și era căsătorit.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate