sâmbătă, decembrie 9, 2023
OPINIIAriciofilii de profesie

Ariciofilii de profesie

Ok, e bine să înțelegem corect diferența între un militant real al unei cauze (oricare ar fi aceea) și un bulshitor profesionist:

Militantul autentic luptă pentru drepturile aricilor, înainte ca subiectul să fie unul de prima pagină. El strânge fonduri, publică texte, scrie petiții și arată tuturor ce persecutați sunt aricii, ce răi sunt tratați de către omul creștin alb (de regulă ăștia sunt ariciofobi și tot ei sunt oriceofobi). Chiar dacă nimeni nu îl ia în serios.

Licheaua (bulshitorul) nu pomenește nimic despre arici până când presa, ONU, UE, Soros sau eu mai știu ce autoritate descoperă brusc importanța aricilor pentru echilibrul ecologic. Abia acum, după ce UE, ONU etc semnează o proclamație sau publică un raport, brusc descoperă și el, bulshitorul profesionist (îi aveți în lista de prieteni sau urmăritori, îi găsiți prin presă și prin partide), cât de multă ariciofobie există în lumea asta, și devine și el indignat laolaltă cu opinia publică (oficială), copiind și el argumentele găsite în presă (tot oficială). Da, el, pentru care ariciofobia până ieri nu exista( la fel cum rasismul a început cu George Floyd, transfobia odată cu raportul Matic), devine deodată un mare militant pentru drepturile naturale ale ariciului.

Așadar, nu primii (militanții naivi) sunt cu adevărat periculoși, ci cei din a doua categorie, deoarece ei sunt gata să te vândă pentru un blid de orez dacă te opui cauzei “trendy”! În plus, dacă se schimbă cumva vântul istoriei, tot el e gata să întoarcă imediat armele ca la 23 august. El, profesionistul, căruia i se rupe cu adevărat și de arici, și de trans, și de elgebete și de rase, nu are de fapt nici un crez. El știe un singur lucru esențial – să se adapteze și să cadă mereu pe picioarele dinapoi.

Acești indivizi sunt adevăratele pericolele la adresa normalității, ei, adaptabili deopotrivă la democrație și dictatură, ei sunt oamenii pe care se bazează promotorii oricărei utopii. Fără ajutorul lor, nici o idioțenie nu ar putea câștiga teren; dar cu ei alături, orice aberație de azi poate deveni norma de mâine.

(text scris acum un an, multumesc lui Valentin Gabriel Popescu pentru aducerea aminte).

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE