ACTUALITATESinodul Bisericii Ortodoxe Române | Arhim. Nichifor Horia a fost ales Episcop...

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române | Arhim. Nichifor Horia a fost ales Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor

Sfântul Sinod l-a ales joi, prin vot secret, pe preacuviosul părinte arhimandrit Nichifor Horia în demnitatea de Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, conform Basilica.

Părintele Nichifor Horia are 56 de ani și s-a născut la Brăila. Este starețul Mănăstirii „Sfinții Trei Ierarhi” din Iași şi Exarhul administrativ al mănăstirilor din Arhiepiscopia Iașilor.

A absolvit Facultatea de Teologie de la Iași, în 1997, cu o lucrare de licență dedicată relației dintre fiul și părintele duhovnicesc în Patericul Egiptean.

S-a închinoviat în 1993 în obştea schitului Sihla al Mănăstirii Sihăstria, jud. Neamţ. În 1996, Părintele Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolitul Moldovei, l-a hirotonit ieromonah, iar în 2009 Mitropolitul Teofan l-a hirotesit arhimandrit.

A publicat două volume de autor la Editura Doxologia: Duhovnicia Patericului (2013) și Practica exorcizării în Biserica Ortodoxă. Aspecte liturgice, canonice şi pastorale (2020). Este autorul a numeroase articole pe teme duhovnicești sau teologice în reviste de specialitate, în Ziarul Lumina și pe portalul Doxologia.ro.

Ca un fapt inedit, părintele arhimandrit Nichifor Horia a obţinut în 2019 premiul special al publicului la faza naţională a Concursului internaţional „Ma thèse en 180 secondes”, organizat de AUF (Agence Universitaire de la Francophonie), fiind pentru prima dată când un teolog a ajuns în faza naţională a acestui concurs, informează Doxologia.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...