ACTUALITATESinodul Bisericii Ortodoxe Române | Arhim. Nichifor Horia a fost ales Episcop...

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române | Arhim. Nichifor Horia a fost ales Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor

Sfântul Sinod l-a ales joi, prin vot secret, pe preacuviosul părinte arhimandrit Nichifor Horia în demnitatea de Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, conform Basilica.

Părintele Nichifor Horia are 56 de ani și s-a născut la Brăila. Este starețul Mănăstirii „Sfinții Trei Ierarhi” din Iași şi Exarhul administrativ al mănăstirilor din Arhiepiscopia Iașilor.

A absolvit Facultatea de Teologie de la Iași, în 1997, cu o lucrare de licență dedicată relației dintre fiul și părintele duhovnicesc în Patericul Egiptean.

S-a închinoviat în 1993 în obştea schitului Sihla al Mănăstirii Sihăstria, jud. Neamţ. În 1996, Părintele Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolitul Moldovei, l-a hirotonit ieromonah, iar în 2009 Mitropolitul Teofan l-a hirotesit arhimandrit.

A publicat două volume de autor la Editura Doxologia: Duhovnicia Patericului (2013) și Practica exorcizării în Biserica Ortodoxă. Aspecte liturgice, canonice şi pastorale (2020). Este autorul a numeroase articole pe teme duhovnicești sau teologice în reviste de specialitate, în Ziarul Lumina și pe portalul Doxologia.ro.

Ca un fapt inedit, părintele arhimandrit Nichifor Horia a obţinut în 2019 premiul special al publicului la faza naţională a Concursului internaţional „Ma thèse en 180 secondes”, organizat de AUF (Agence Universitaire de la Francophonie), fiind pentru prima dată când un teolog a ajuns în faza naţională a acestui concurs, informează Doxologia.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT