ACTUALITATEArhiepiscopul Buzăului și Vrancei despre ultima ispravă a Recorder: Răutăți pe care...

Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei despre ultima ispravă a Recorder: Răutăți pe care le împroaşcă în spaţiul public diferite persoane care îl urăsc pe Dumnezeu, urăsc Biserica

ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a comentat în termeni duri articolul „Clanul Marelui Alb”, realizat de „Recorder”.

Ierarhul a spus că dă glas unei „revolte” trăită la vederea acelui reportaj. ÎPS a explicat, în cadrul unei slujbe ținute de Sf. Parascheva, că aceia care realizează ceva în România sunt ținta invidiei.

„Îmi pare rău că trebuie să dau expresie cu mâhnire unei revolte pe care am trăit-o, probabil şi dumneavoastră sunteţi în cunoştinţă de cauză, în legătură cu un material pregătit de nişte jurnalişti, chipurile de investigaţii, care au insinuat la nivelul Patriarhiei Române că s-au cheltuit banii publici netransparent”. „Aş vrea să reţinem, dragii mei, că după revoluţie, cu tot respectul faţă de cei care au mai construit câte ceva, singura construcţie care s-a realizat cu maximă responsabilitate şi pe bani puţini, comparativ cu cât se construieşte în alte zone, este Catedrala Neamului”. „Atunci când faci un lucru bun, acest lucru stârneşte invidie, însă Catedrala Neamului este emblema creştinismului românesc. Şi iată că datorită patriarhului Daniel s-a ajuns în acest moment de s-a sfinţit într-o primă fază, în 2018, Catedrală Naţională”, a explicat Arhiepiscopul.

El a avertizat că vor urma și „altele” și i-a îndemnat pe oameni să nu asculte asemenea „răutăți”.

Să nu aplecaţi urechea la răutăţile pe care le împroaşcă în spaţiul public diferite persoane care îl urăsc pe Dumnezeu, urăsc biserica şi, pentru că nu-l pot ucide pe Dumnezeu, îşi ţintesc atenţia pe slujitorii lui.

Eu interpretez că orice tentativă de a ponegri biserica este îndreptată împotriva frăţiilor voastre, a credincioşilor care constituiţi biserica. Trebuie să înţeleagă tot poporul că asemenea lucruri măreţe, cum este Catedrala Naţională din Bucureşti, precum Catedrala din Focşani, nu se pot realiza doar din banii credincioşilor. Trebuie să fim cinstiţi cu noi înşine şi de acea este nevoie de sprijinul, legal, al autorităţilor de stat, pornind de la guvern, apoi consiliu judeţean, primărie”. Să aveţi grijă dragii mei, la cele ce auziţi. Vor urma şi altele. Mi-am permis să mă refer şi la acest aspect, pentru că este proaspăt.
Din păcate, vrăjmaşul extinde răul cu foarte multă uşurinţă, mai ales prin mijloacele de comunicare. Păziţi-vă mintea şi sufletul de orice fel de contaminare! Nu virusul acesta este cel mai cumplit, ci acela care corupe mintea”, a concluzionat episcopul Ciprian.

Reportajul „Recorder” a fost lăudat, in corpore, de politicienii USRPLUS. Unii dintre ei, care au finanțat proiectul, au îndemnat și susținătorii formațiunii să o facă.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

8 COMENTARII

  1. “Urăsc” e într-adevăr termenul potrivit, nu “fobie”, cum a declarat Arhiepiscopia Bucureștilor, probabil în încercarea de a le-o întoarce progresiștilor. N-a reușit în fapt decât să contribuie la legitimizarea unui termen inventat, ori asta-i deja în sine o înfrângere.

    • Da bre. Repede droguri la penete. Acelasi argument ca minerii droguri alcool curve. Ce mai aveti in artilerie? La ce porcarii pe siteul asta conspirationist intrebarea cred ca e invers. Ce trageti voi pe nas? Ce droguri are somanescu in birou? Alooo militia ! Droguri la remedia la habotnicii stelisti hahaha din galerie la pupat moaste bre somanescule nu ai facut nimic o viata intreaga, doar lins talpa rusului

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...