joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEArhiepiscopia Tomisului a obținut suspendarea demolării Bisericii „Izvorul Tămăduirii" de la Macul...

Arhiepiscopia Tomisului a obținut suspendarea demolării Bisericii „Izvorul Tămăduirii” de la Macul Roșu

Judecătoria Constanța a suspendat provizoriu “demolarea Bisericii „Izvorul Tămăduirii” de la Macul Roșu, conform Știripesurse.

Anterior, Arhiepiscopia Tomisului depusese o cerere de suspendare a demolării.

De asemenea, Arhiepiscopia a depus și o cerere de contestație la executare, tot la Judecătoria Constanța, folosind o altă cale de atac, pentru aceeași bisericuță.

Astăzi, instanța a răspuns cererii de suspendare provizorie formulate de către Arhiepiscopia Tomisului și a decis admiterea acestei cereri precum și suspendarea provizorie a executării silite, conform soluției publicate pe portalul instanțelor:

„Admite cererea de suspendare provizorie. Dispune suspendarea provizorie a executării silite în dosarul de executare silită nr. 234/2022 al B.E.J. Beciu Stelian, până la soluționarea cererii de suspendare a executării silite formulate în cadrul dosarului nr. 18398/212/2023 al Judecătoriei Constanţa. Dispune, din oficiu, comunicarea prezentei încheieri, de îndată, către B.E.J. Beciu Stelian. Fără cale de atac. Pronunţată astăzi, 14.07.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, a transmis Arhiepiscopia Tomisului.

Intenția demolării bisericii a apărut pentru prima dată anul trecut, când Primăria Constanța a dat în judecată Arhiepiscopia Tomisului și a obținut o primă decizie favorabilă demolării bisericuței.

La scurt timp, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, i-a trimis o scrisoare deschisă primarului Vergil Chițac, pentru ca acesta să găsească o altă zonă unde să mute biserica respectivă.

În plus, reamintim că 81% dintre cei chestionați s-au declarat împotriva demolării bisericii de pe trotuar, așa cum este cunoscut lăcașul de cult.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate