luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEArhiepiscopia Alba Iulia denunță activitatea lui Cristian Pomohaci: „Tot ceea ce săvârșește...

Arhiepiscopia Alba Iulia denunță activitatea lui Cristian Pomohaci: „Tot ceea ce săvârșește domnul Cristian Pomohaci și ajutoarele acestuia nu este valid”

Într-o circulară dată în data de 20 octombrie, Arhiepiscopia Alba Iuliei anunță faptul că solistul de muzică populară Cristian Pomohaci și-a construit o biserică. Totodată, prin acest document, Arhiepiscopia își îndeamnă credincioșii să nu frecventeze slujbele realizate în mod ilegal de acesta, întrucât biserica respectivă nu a fost sfințită de vreun ierarh ortodox, așa cum cer regulile bisericești. De asemenea ea nu este nici supusă ierarhiei Bisericii Ortodoxe, informează G4Media.

”Cu multă îngrijorare și durere, vă aducem la cunoștință faptul că domnul Cristian Pomohaci, fost paroh al Parohiei Moșuni, Protopopiatul Târgu Mureș, deși nu mai are calitatea de preot, a continuare să mimeze Preoția și să facă slujbe religioase în garajul casei personale din localitatea Moșuni. Mai mult decât atât, de curând, a cumpărat un local în localitatea Ernei, județul Mureș, pe care l-a transformat în biserică sau mănăstire, fiind împodobit cu iconostas și cu obiecte de cult, oficiindu-se acolo slujbe specifice Bisericii ortodoxe.

Prin urmare, îndemnăm pe toți credincioșii Eparhiei noastre să nu frecventeze acest locaș, deoarece nu este o biserică sfințită de către un episcop ortodox, după rânduială ortodoxă. De asemenea, tot ceea ce se săvârșește acolo de către domnul Cristian Pomohaci și ajutoarele acestuia nu este valid, nu aduce binecuvântare și har celor ce participă la astfel de slujbe. Dimpotrivă, le poate aduce multă suferință și necaz în viață, pe plan spiritual și fizic. Totodată, vă aducem la cunoștință că domnia sa este cercetat de către organele statului cu privire la infracțiunea de port ilegal de uniformă, deoarece Biserica Ortodoxă Română, prin instanțele ei de judecată, i-a interzis acestuia dreptul de a mai purta reverendă și veștminte preoțești sau de a mai sluji cele sfinte”, se precizează în documentul semnat de Arhiepiscopul Albei Iulia, ÎPS Irineu.

Amintim faptul că fostul preot Cristian Pomohaci a fost caterisit în anul 2017, după ce a fost implicat într-un scandal, fiind acuzat de racolare de minori în scopuri sexuale.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate