sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATEAr trebui ca România să joace împotriva Kosovo? Bucureștiul nu recunoaște independența...

Ar trebui ca România să joace împotriva Kosovo? Bucureștiul nu recunoaște independența entității față de Serbia. Fost Ministru de Externe: Să nu ne prezentăm

O nouă dezbatere a izbucnit pe internetul românesc: ar trebui ca selecționata de fotbal a țării noastre să joace împotriva Kosovo, stat a cărui existență Bucureștiul nu o recunoaște?

Reprezentativa de seniori a României a picat în grupa I din preliminariile Campionatului European 2024, acolo unde se mai află Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra. Statul român, însă, va trebui să dea piept cu o echipă care reprezintă un stat pe care nu-l recunoaște: Kosovo.

Fostul ministru de externe al României, Teodor Meleșcanu, crede că selecționata condusă de Edi Iordănescu nu ar trebui să se prezinte la meciurile cu această echipă, indiferent de consecințe.

„Kosovo nu este recunoscut de un număr de state printre care suntem și noi, România. Nu am recunoscut niciodată independența Kosovo. În mod normal, ceea ce se poate face în momentul actual, ar trebui ca federația noastră de fotbal, prin Răzvan Burleanu, să discute și cu alte state care au aceeași poziție ca și România și va trebui ca, împreună, să ajungă la o modalitate care nu ar trebui să distrugă nici întregul sistem, dar nici să nu respecte lucruri care sunt foarte clare din punctul de vedere al României.De aceea, eu aș spune că FRF va trebui să găsească soluții. Dacă nu, ceea ce se poate face este… să pierzi cu 3-0 cu Kosovo”, a spus fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu, la Antena 3.

FRF a anunțat că va discuta cu Guvernul României pentru a vedea cum trebuie făcut, scrie GSP.

Cum a procedat Spania

Cu această situație s-a confruntat și Spania în aprilie 2021, în preliminariile pentru Cupa Mondială. Cum au procedat atunci ibericii?Televiziunea natională, care a transmis meciul, a scris numele Spaniei cu majuscule pe toată durata confruntarii, iar pe cel al statului Kosovo cu litere mici. De asemenea, comentatorii partidei au spus că Spania joacă împotriva unei reprezentante a federației kosovare.Federatia spaniolă a mentionat de asemenea intr-un comunicat ca Spania va întâlni reprezentanta unor “teritorii”.

România, alături de majoritatea statelor lumii, nu recunoaște independența auto-proclamată a Kosovo față de Serbia. Priștina și-a declarat independența în 17 februarie 2008.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

  1. Și eu sunt pentru neprezentare. Din păcate, cred că slugoii din fruntea statului vor accepta ca meciurile să se joace. Nu văd nici jucătorii din Națională capabili să boicoteze dacă va fi cazul. Mai mult, parcă văd că, prin slugărnicia guvernanților, vor fi restricții la intrarea pe stadion (meciul de acasă): fanii Naționalei, mulți camarazi și cunoscuți de la “Camarazii România” și “Uniți sub Tricolor”, vor fi fi împiedicați să intre pe stadion cu bannere cu mesaje gen Kosovo = Serbia sau asemenea. Cred că suporterii nici nu vor fi lăsați să intre pe stadion până la urmă, sub diferite pretexte, pentru că a scanda împotriva statului ilegal Kosovo nu te poate împiedica nimeni. UE, prin UEFA, ar putea face presiuni asupra FRF, cu amenințări de sancțiuni dacă se va scanda anti-Kosovo. Cred că se va merge și pe manipulare la greu, de genul “cum să nu ne prezentăm, avem cea mai ușoară grupă ever, nu mai prindem așa șansă!”. La grea dar frumoasă Încercare ne supune Dumnezeu. așa simt eu. Să ne gândim și la românii din Serbia: boicotarea meciurilor cu Kosovo (e tur-retur, nu-i așa?) ne-ar putea da un ascendent moral prin care să cerem Serbiei respectarea drepturilor fraților și surorilor din Serbia. Invers, acceptarea rușinoasă a jucării meciurilor, ar putea duce la un val de prigoană al autorităților sârbe asupra românilor de acolo. N-avem nici un motiv să acceptăm meciurile cu Kosovo. Nici măcar nu e vorba de Mondiale, e vorba de Europene. Cred că e și un episod important din lupta de Mântuire a noastră ca Neam. Să dea Domnul să mă înșel în privința atitudinii guvernanților!

  2. Asa cum nu recunoastem kosovo nu trebuie sa recunoastem nici asa-zisa “republica moldova”. Ea este de fapt teritoriul romanesc numit Basarabia si ocupat de sovietici.
    La fel cum nu trebuie sa recunoastem statul artificial numit “ucraina” si care are in componenta sa teritoriile romanestei Nordul Bucovinei, Tinutul Herta si Hotin, Bugeacul si Insula Serpilor.

  3. sa nu se prezinte, 3-0 la masa verde e onorabil, comparativ cu rusinea ce-o vom pati daca ne bat aia pe teren chiar si cu 1-0.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE