duminică, octombrie 1, 2023
ACTUALITATEAproximativ 1.400 de ucrainence refugiate în Polonia încep să se formeze ca...

Aproximativ 1.400 de ucrainence refugiate în Polonia încep să se formeze ca specialiști IT

Peste o mie de ucrainence care și-au găsit refugiu în Polonia s-au înscris la cursuri de programare pe calculator, ceea ce pentru  Polonia reprezintă o modalitate de a obține mai mulți specialiști IT, în timp ce se confruntă cu un deficit de lucrători calificați în tehnologie, informează Rmx.news.

Postul de știri polonez, Rzeczpospolita, a raportat că 1.400 de ucrainence s-au înscris într-un proiect menit să ajute refugiații ucraineni.

În prezent, 94% dintre refugiații ucraineni din Polonia sunt femei, iar unul din trei are între 36 și 45 de ani. Cursurile de programare gratuite au scopul de a ajuta femeile care s-au calificat pentru atelier să găsească un loc de muncă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Instruirea a început deja și va dura aproximativ patru luni”, a spus Magdalena Rogóż, expertă pe piața IT din Polonia. „În total, este vorba de aproximativ 340 de ore de învățare online, cu predare în ucraineană de către un mentor calificat, completate ulterior de îndrumare în carieră, care le va ajuta să se pregătească pentru interviurile de angajare în Polonia.”

„Ca rezultat, participanții vor dobândi abilități care le vor permite să aplice pentru locuri de muncă ca programatori”, a adăugat Rogóż.

Barierele în calea înscrierii la curs nu sunt mari, cursul este gratuit, iar singura condiție de calificare este cunoașterea limbii engleze la un nivel intermediar.

Cercetările efectuate de EWL Group arată că 82% dintre ucrainenii care au sosit recent în Polonia nu au nicio experiență cu piața muncii poloneză. În plus, 75% dintre acestia nu sunt capabili să vorbească limba poloneză, sau vorbesc foarte puțin.

Cu toate acestea, potențialul este substanțial. Se spune că deficitul de pe piața IT din Polonia implică aproximativ 25.000 de posturi. Institutul Economic Polonez (PIE) susține că Polonia ar trebui să ocupe 147.000 de locuri de muncă în IT pentru a egala cota medie a UE de specialiști IT în rândul tuturor lucrătorilor.

Ucrainencele care doresc să intre în domeniul programării computerelor în Polonia ar putea ajuta țara să închidă ceea ce a devenit un decalaj substanțial.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate