duminică, iunie 16, 2024
ACTUALITATEAproape 50.000 de români au plecat definitiv din țară anul trecut, cel...

Aproape 50.000 de români au plecat definitiv din țară anul trecut, cel mai mare număr din ultimii 30 de ani

Datele Institutului Național de Statistică (INS) arată că anul trecut aproape 50.000 de români au plecat definitiv din țară, cel mai mare număr din ultimii treizeci de ani.

Prin comparație, în ultimul deceniu, țara noastră a pierdut prin mi¬gra¬ţia externă definitivă 250.000 de români, adică echivalentul populației unui județ de dimensiuni medii. Lor li se adaugă și cei temporari, adică acei români care pleacă să muncească în străinătate sau la studii, dar care apoi se întorc în țară.

Tot statistica ne arată o Românie în declin demografic accentuat. Față de acum 10 ani, am pierdut peste un milion de locuitori. O altă problemă este îmbătrânirea populației, vârsta medie a crescut de la 40,6, la 42,4 ani.

Recent, R3Media a prezentat situaţia satului botoşănean care-i poartă numele poetului Mihai Eminescu, comunitate care mai are doar patru locuitori.

Datele istorice arată că populația României a crescut constant de la Unirea Principatelor și până în 1990. După 1989, dezastrul demografic este comparabil cu perioada fanariotă, încheiată în 1821.

 

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE