Seceta din Europa „pare să fie cea mai gravă înregistrată în ultimii cel puțin 500 de ani“, a anunțat Comisia Europeană.
Autorii raportului afirmă că, până în 10 august, aproape jumătate din teritoriul Europei a atins un nivel de alertă pentru secetă, în timp ce 17% dintre regiunile monitorizate se află sub incidența unei alerte de nivel maximal.
Administrația Națională Apele Române anunță că rezerva de apă este în scădere și face apel la populație să economisească resursele de apă și să apeleze inclusiv la folosirea/stocarea apei din surse alternative, cum ar fi cea de ploaie, astfel încât apa potabilă să ajungă tuturor. În continuare sute de localități primesc apă restricționat.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Anamaria Agiu, reprezentant Apele Române, a explicat în ce situație se află România acum.
„De la începutul lunii iulie am început să facem recomandări pentru folosirea în mod rațional a apei și economisirea ei. Orice variantă pe care oamenii o găsesc este importantă, chiar și în propria gospodărie dacă găsim metode să economisim apa este foarte bine.
O reducere cu 10% a consumului de apă se traduce în mii și milioane de metri cubi de apă.
Avem în acest moment o rezervă de 3,03 miliarde de metri cubi de apă în principalele 40 de lacuri de acumulare, în scădere față de începutul lunii iulie însă este suficientă pentru localitățile mari care se alimentează în regim centralizat.
Coeficientul de umplere a ajuns la 70% față de începutul lunii iulie când era de 80%. Împreuna cu reprezentanții Hidroelectrica vom reuși până la final de august să menținem un coeficient de umplere de peste 60%.
Comisia europeană a recomandat inclusiv reutilizarea apelor uzate pentru irigații, deci iată că se caută soluții și când avem posibilitatea să stocăm apa de ploaie, această economie este extrem de importantă pentru perioada în care ne aflăm“ a explicat la Antena 3, Anamaria Agiu, conform Antena 3.
Una din multele cozi de topor care au impuiat in Romania.Fanariotii erau mici copii.
La cat de mult costa pomparea (furnizarea!) apei, cine isi permite sa faca risipa? In Bucuresti Apanova cere O AVERE pe facturile de apa, taxeaza si canalizarea SI CHIAR SI APA DE PLOAIE (meteorica, asa ca sa sune mai ciudat si sa nu se prinda lumea). Astia ne rup de bani! Am face risipa dar la preturile astea nu putem!!
“cel putin” era slogan pe 4chan
pe liveleak
acum e in MAIN-STREAM!!!!!!!!!!!!!!!!!
cand stai doar la tv si nu scoti capul pe geam crezi ce spun aia ba ca e seceta ba ca e incalzire globala, cand in realitate este un an destul de ploios si racoros. Sunt curios ce vor spune la iarna cand vom ingheta in case.
Ce te astepti , oameni inca poarta masca pe fata singuri in masina.
Asta inseamna un singur lucru prosteala merge.
Dacă scoți capul pe geamul apartamentului, nu vei vedea mare lucru. Dar dacă iei trenul sau mașina și scoți capul pe geam, vei vedea SECETA GRAVĂ! Lanuri de porumb și floarea-soarelui arse, uscate, nimic de făcut cu ele, nu știu dacă pot fi tocate pentru vite. Tractoare care ară acum într-un nor de praf de zici că este Sahara! Furtuni de praf când sunt vânturi puternice, în zone din țară unde nu au fost niciodată! Vizibilitate aproape zero pe stradă! Plouă acum de vreo două săptămâni, dar pentru plantele uscate este prea târziu. Nu vă mai grăbiți să fiți Gică Contra fără să gândiți cu propriul cap și să constatați cu propriile simțuri! Nă vă mai grăbiți să fiți într-o tabără sau alta. Fiți în tabăra adevărului și atât. Cu asta nu dați greș! Am mai auzit-o și pe Dana Budeanu că nu-i secetă. Una este să nu știi ce este într-un ser experimental (că chiar nu știi și este totul secretizat) și alta este să mergi prin țară și să vezi cum arată câmpurile. Mi-am pierdut respectul și interesul pentru ea, sorry!
Eu economisesc apa instinctiv, este o măsură de bun simț, indiferent de unde vine acea apă, adică din sursa locală sau din fântâna proprie. De fapt tot ce consumăm ar trebui economisit la modul de a nu consuma mai mult decât necesarul și de a nu arunca aiurea apă, mâncare, haine și orice înseamnă bani și energie.