ACTUALITATEApa a început să fie raționalizată în mai multe județe. Furnizarea în...

Apa a început să fie raționalizată în mai multe județe. Furnizarea în orașul Urlați este făcută după program, din cauza stocurilor scăzute și consumului „extrem de ridicat“ din agricultură

Compania Hidro Prahova, cel mai mare furnizor de apă potabilă din județul Prahova, anunță că localnicii din comuna Scorțeni primesc, în acest weekend, apă potabilă în baza unui program, măsura limitării furnizării fiind luată din cauza secetei și în contextul în care consumul de apă potabilă în agricultură este unul „extrem de ridicat“. Și locuitorii din orașul Urlați primesc, în această perioadă, apă potabilă pe timp de zi, noaptea furnizarea fiind oprită.

Societatea Hidro Prahova a anunțat, pe site-ul companiei, că „este nevoită să introducă un program de distribuție a apei în comuna Scorțeni, satele Scorțeni și Mislea, valabil în intervalul 2-3 iulie 2022, pentru refacerea stocurilor de apă din rezervorul de înmagazinare“.

Astfel, în acest week-end, între orele 13.00-16.30 şi 22.00-6.00, apa va fi oprită pentru abonații din cele două sate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Măsura este necesară pe fondul secetei din ultimele zile, dar și din cauza consumului extrem de ridicat de apă potabilă, care este folosită intensiv pentru activități agricole. Societatea Hidro Prahova SA face apel la toți abonații să folosească apa strict în gospodărie și să renunțe la utilizarea resurselor existente pentru activități agricole și de grădinărit, în scopul evitării unor deficiențe în procesul de distribuție. După refacerea stocurilor necesare de apă, reluarea distribuției către utilizatorii Hidro Prahova SA din comuna Scorțeni se va face treptat, la parametrii de calitate corespunzători, pe măsura umplerii rețelelor“, precizează oficialii companiei în anunțul postat pe internet.

O măsură similară este în vigoare de câteva zile și în orașul Urlați, unde furnizorul de apă oprește, pe parcursul nopții, în intervalul orar 0.00-5.30, apa potabilă. Măsura a intrat în vigoare pe 29 iunie și este valabilă până pe 3 iulie.

„Restricțiile pot fi suspendate în acest interval de furnizare a apei potabile cu restricții, în situația în care vor fi semnalate precipitații suficiente pentru a completa rezervele de apă, astfel încât să fie asigurat necesarul de consum. Societatea Hidro Prahova SA precizează că a informat Primăria orașului Urlați cu privire la necesitatea introducerii programului de furnizare a apei, aceasta fiind singura soluție tehnică pentru refacerea resurselor de consum, la nivelul localității“, menționează compania furnizoare de apă, conform News.ro.

Săptămâna trecută, compania de Apă Arad a anunțat că va raționaliza apa în mai multe localități din județ, în următoarele zile. Din cauza secetei prelungite, autoritățile locale au lansat și un apel către populație, să folosească apa cu responsabilitate.

Astfel, apa potabilă este raționalizată deja de câteva zile, mai exact de miercuri, 29 iunie, în localitățile Gurba, Șicula și Chereluș. Furnizarea apei va fi întreruptă în intervalul orar 09:00 – 12:00 și 18:00- 21:00 “pentru refacerea rezervei de apă, în condiții de secetă accentuată”, transmite Compania de Apă Arad.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Patru comune din județul Botoșani primesc apă pentru populație cu ajutorul mașinilor de pompieri. La nivelul comunelor Drăgușeni, Văculești, Sulița și Cristești, apa este asigurată cu sprijinul serviciilor voluntare pentru situații de urgență.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„La nivelul unităților administrativ-teritoriale au fost înființate puncte de acordare a asistenței medicale de urgență și de distribuire a apei potabile. Totodată, a fost informată populația cu privire la măsurile ce se impun a fi luate pe timpul caniculei și secetei și au fost identificate persoanele vulnerabile”, precizează oficialii ISU, conform Realitatea.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

5 COMENTARII

 1. Au tăiat, zeci de ani, păduri și perdele forestiere, ca sălbaticii, de pe pământul nimănui.Acum i-a luat consecința pe la spate. Miriști arse, iarba tăiată la ras, tot ce arde, pe foc, canale de irigații umplute cu pământ și hai să vorbim discuții.Poliția doarme-n cizme, primarul pe felie cu drujbarii. Pădurea este rezervorul de apă, iarba umbrește pământul și împiedică încălzirea și evaporarea.Dar nu e mai comod să stai cu ochii-n televizor și să visezi amprente de carbon?

 2. Ahhh.Ce plictiseală ! Țăranii ăștia rudimentari care au săpat acele canale mizerabile și pompe în mijlocul câmpiilor…Ce naiba mai vor? Nu tot ei cu nespălații ăia de ingineri ai lor au distrus improvizațiile alea de instalații? Dragă, nu mai pot! Ei nu realizează cât de dificil este actul guvernării și așa, fără prostiile lor.Cât te consumă!Toată ziua la Bruxsel…La Malta, la Washington…Sunt obosit! Dacă fac scandal, dați-le ceva, un bax de apă la pet, ceva! Să le dea primarul bere,asta e! Bere și muzică din aceea, manele sau cum le zice, ce am ascultat-o la Interne, ce coșmar. Le place! Și șepci! Iar dacă comentează, să trimită jandarmii! Am fost și așa, destul de înțelegător până acum.Toată lumea suferă.Unde se trezesc?! Săptămâna trecută am fost în Maldive și n-am găsit un taxi vreme de zece minute! Și când l-am găsit, în sfârșit, mirosea a deodorant ieftin! Sunt vremuri grele pentru noi toți, dar ei nu vor să înțeleagă…N-am mai făcut duș de două zile iar clima de la mansardă s-a stricat! Trebuie să aștept ora nouă, să vină menajera tocmai din Militari, pentru o cafea!

 3. Ce repede s-a grabit Oana sa transmita mai departe o stire la nivel national despre doua sate de care nu auzise nimeni. Promovarea politicii great reset se preia pe nerasuflate. Asta este stire de buletin hidrologic local nu de post national! Asa e cand vrei cu tot dinadinsul sa atragi atentia fara sa ai o stire pe masura. Maine o sa ne spunau si ca s-a intrerupt curentul in 2 catune de la Cucuietii din Deal! Asteptam cu nerabdare ate stire de acest gen! Multumim media!

 4. Cine s-ar fi gândit că trăgînd conducte cu apă bună, de la munte, prin fața porților oamenilor și dînd-o, la început, pe mai nimic, oamenii vor înceta a mai scoate apă din fîntînă sau a merge după apă la izvor. Nici prin cap nu i-ar fi trecut cuiva că este mult mai ușor, deși nu-i mai bine, să pui un furtun la robinet și să uzi grădina decît cu stropitoarea.
  Nu vedeți că totul este plănuit? Cum plănuit este trasul gazului chiar în sate unde cade pădurea peste case.
  Mulți spun deja că apa din fîntîni va fi contorizată sau oprit a o mai folosi. Cum? La fel cum în unele părți ale SUA nu poți strînge apa de ploaie fie că te pîrăsc vecinii fie te văd pe camerele ce le-au pus pe stîlpii de curent (pînă la contor sînt ale lor) cînd nu era nimeni acasă.
  Multe fîntîni s-au nămolit nefiind folosite de ani de zile. La unele poate li s-a pierdut izvorul, apa și-a croit drum prin altă parte.
  Ar trebui văzut iarăși dacă este bine a se scoate apa din pînzele freatice de adîncime. Azi e moda, și putința, de a fora la zeci de metri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate