joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEANULAREA Crăciunului: „Maica Crăciun” i-a luat locul lui Moș Crăciun, iar culorile...

ANULAREA Crăciunului: „Maica Crăciun” i-a luat locul lui Moș Crăciun, iar culorile curcubeului au luat locul roșului și albului tradițional, la Nantes în Franța

Apropierea Sărbătorilor dă prilejul primarului orașului Nantes, din Franța, să arate că spiritul celor care voiau să-l impună, odinioară, pe Moș Gerilă, nu a dispărut, doar s-a transformat.

Astfel, anul acesta, orașul nu va mai fi decorat pentru a-l primi pe Moș Crăciun, ci pentru „Maica Crăciun”, pentru a fi în ton cu discuțiile despre „gen” din vestul european.

Nu doar atât, dar conform Le Figaro, cunoscutele decorații în culorile tradiționale ale Crăciunului, roșul, verdele sau albul, s-au transformat în „curcubeul” cu care defilează o anumită comunitate pe străzile lumii.

Primarul urbei, Johanna Rolland (Partidul Socialist), a decis să-și asume un „Crăciun multicultural”, dacă poate exista așa ceva.

„Pentru că în secolul XXI, spiritul Crăciunului este multicultural. Aceste momente magice ar trebui să-i aducă pe toți împreună sub același steag al creativității.”, a spus ea, conform sursei citate.

Încercarea de a-l ascunde pe Moș Crăciun nemulțumește locuitorii. Unii chiar se organizează pentru a impune decorațiuni tradiționale pe balcoanele orașului. Alții atrag atenția că prioritățile primarului ar trebui să fie în altă parte.

Iar la mijlocul lunii noiembrie, dacă vremea este gri și ploioasă, ochii cetățenilor așteaptă cu bucurie sfârșitul anului. Așteaptă cu nerăbdare să revină în spiritul Crăciunului. Să poată arăta copiilor culorile pe care le-au descoperit când erau mici cu părinții noștri nu ar trebui să fie o problemă politică.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE