ACTUALITATEANRE avertizează că o parte dintre români vor primi facturi uriașe la...

ANRE avertizează că o parte dintre români vor primi facturi uriașe la energie electrică. Vicepreședintele ANRE: Probabil, vor plăti factura pentru cinci luni

În cadrul unei conferințe ce a fost organizată recent, vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege, a declarat că mii de români vor primi facturi uriașe la energie electrică, deoarece unul dintre cei mai mari furnizori nu a mai trimis facturile către consumatori încă din luna mai, fapt ce va genera costuri echivalente cu 5 luni de consum, informează BZI.ro.

„Un furnizor mare, nu-i dau numele, din luna mai nu a emis nicio factură la energia electrică pentru consumatorii care au avut un consum mediu de 300 kWh. Din mai, unii dintre ei nu au primit nicio factură. Deci, probabil, vor plăti factura pentru cinci luni” a explicat vicepreședintele ANRE.

Acesta a mai adăugat că este necesar ca o persoană aflată în această situație, să ia legătura cu furnizorul și să solicite o eșalonare a plății în cazul în care nu dispune de resursele financiare necesare.

După ce a fost adoptată Ordonanța de Urgență a Guvernului ce stabilește criterii de plafonare a prețurilor, vicepreședintele ANRE nu a întârziat să-și exprime nemulțumirea cu privire la faptul că toate acele acte normative, ordonanțe, modificări și legi ce au fost emise în ultimul an, nu au făcut decât să îngreuneze munca instituției pe care acesta o reprezintă.

Care este pragul de consum și cât îi va costa energia electrică pe români?

Atât pragul de consum cât și prețul energiei electrice au suferit o serie de schimbări datorate celor mai recente modificări asupra OUG-ului aprobat recent de Senatul României. Astfel că, românii care vor consuma un maxim de 100 kwh vor plăti un maxim de 68 de bani. Pentru românii care vor consuma între 101 și 300 de kwh, statul a stabilit un plafon maxim de 80 de bani.

Vor fi exceptate de la această regulă câteva categorii de persoane. Cei care dețin aparate electrice care sunt necesare unui tratament nu vor fi nevoiți să limiteze consumul. Exceptați vor fi și părinţii care au minim trei copii în îngrijire.

 

 

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Iulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisipIulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisip
    Eșecul României în relația cu UE trebuie decontat de SRI și SIE, instituții care dirijează toată politica internă (probabil toate partidele parlamentare și multe extraparlamentare), externă, presa, și patronează dezastrul… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate