ȘTIRIAnglia - România | Doi români, singurii care au REFUZAT să îngenuncheze...

Anglia – România | Doi români, singurii care au REFUZAT să îngenuncheze pentru Black Lives Matter

România înfruntă Anglia, într-o partidă amicală care se dispută pe Riverside Stadium din Middlesbrough.

Înainte de primul fluier al arbitrului, jucătorii englezi au făcut un gest deja obișnuit, punând genunchiul în pământ în semn de solidaritate cu mișcarea antirasistă „Black Lives Matter”.

Majoritatea fotbaliștilor români au urmat exemplul și au îngenuncheat și ei, însă cu două excepții: Nicolae Stanciu, mijlocașul de la Slavia Praga, și Ionuț Nedelcearu, fundașul de la AEK Atena. Cei doi au rămas în picioare și au așteptat ca partida să înceapă, precizează DigiSport.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În Anglia există deja mai multe controverse legate de gestul făcut de fotbaliști, iar câțiva suporteri prezenți pe Riverside Stadium au huiduit momentul.

„Au fost reacții foarte diversificate când jucătorii Angliei au îngenuncheat înainte de startul meciului. Huiduielile puternice și prelungite au fost combinate cu multe aplauze”, a spus Phil McNulty, reporter BBC.

„Huiduielile au fost acoperite de aplauze, așa cum era normal. Sunt de acord cu Gareth Southgate. Încearcă să facă ce e mai bine pentru jucători și a vorbit excelent despre acest subiect în această săptămână. Am văzut că majoritatea fanilor susțin gestul jucătorilor”, a fost reacția fostului fundaș al Angliei, Stephen Warnock, potrivit BBC.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Începe meciul. Gazdele au început jocul, după ce ambele echipe au îngenuncheat. Din nefericire, momentul a fost huiduit de un mic sector al fanilor englezi. Cu toate acestea, alții au aplaudat”, a scris și Sky Sports.

În luna aprilie, jucătorii echipei naționale a Poloniei nu au îngenuncheat pentru Black Lives Matter (BLM) înaintea startului partidei cu Anglia, disputată la Londra. De asemenea, în februarie 2021, echipele de rugby ale Irlandei și ale Țării Galilor au refuzat să îngenuncheze, în semn de aderență la mișcarea Black Lives Matter, înainte meciului direct din cadrul Turneului celor șase națiuni.

Practica a fost interzisă la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Îngenuncheatul în numele mișcării BLM a fost interzis la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a aprobat o recomandare a Comisiei Atleților, prin care se cerea interzicerea protestelor politice pe terenul de joc, scrie Sky Sports.

Un număr de 3.457 de atleți reprezentând 185 de țări și 41 de discipline sportive au răspuns unui sondaj cu privire la schimbarea regulii 50 a CIO, prin care se interzice „propaganda politică, religioasă sau rasială” în zona unde desfășoară competiții olimpice, majoritatea afirmând că protestele nu sunt potrivite.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Dintre cei care au răspuns, peste două treimi dintre sportivi s-au declarat împotriva schimbării regulii. – citește AICI continuarea.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

  1. au salvat onoarea României!

    restul n-au coloană vertebrală. poate de aia nici nu merge fotbalul
    posibil i-a sfătuit cineva de la FEderație, căcăcioșii ăia care l-au linșat pe Colțescu fără să fie vinovați.

    toată Federațiea trebuie schimbată și aduși oameni care să se bată, nu pisicuțe tâmpite

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...