miercuri, iulie 17, 2024
ACTUALITATEAndrzej Duda: Nu poate exista unitatea Poloniei fără unitatea familială. Ca națiune,...

Andrzej Duda: Nu poate exista unitatea Poloniei fără unitatea familială. Ca națiune, ne-am dedicat valorilor creștine de peste 1.050 de ani și, indiferent dacă am avut stat sau nu, aceste valori au fost forța noastră extraordinară de ghidare

Unitatea familială este esențială pentru supraviețuirea statului, națiunii și societății, a declarat duminică președintele polonez Andrzej Duda, în timp ce a asistat la pelerinajul la altarul Madonei Negre din Jasna Góra, Częstochowa, organizat de radiodifuzorul catolic Radio Maryja.

El a vorbit în fața unui public imens și a subliniat că familia tradițională este unitatea primordială în societate și a mulțumit Radio Maryja pentru eforturile neîntrerupte de apărare a valorilor familiei.

Duda a spus că esența vieții de familie este să dea viață. Rațiunea de a fi familie este unirea unui bărbat și a unei femei pentru a avea copii, pentru a crește societatea și a dezvolta statul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„De aceea un stat înțelept și autoritățile sale susțin familia în toate modurile posibile, deoarece existența familiilor garantează supraviețuirea statului, națiunii și societății”, a spus el.

Președintele polonez a continuat spunând că, chiar și atunci când Polonia ca stat a fost ștearsă de pe harta lumii, națiunea a supraviețuit prin intermediul familiilor care și-au crescut copiii cu credința că Polonia va renaște.

De asemenea, el le-a mulțumit polonezilor pentru rugăciunile pentru Ucraina și și-a exprimat mândria că, în ciuda diferențelor istorice dintre polonezi și ucraineni, polonezii și-au deschis inimile și și-au arătat solidaritatea și înțelegerea pentru situația vecinilor lor.

Duda le-a reamintit celor prezenți că Polonia a fost cea mai puternică în istorie atunci când a reușit să construiască o comunitate în această parte a Europei formată din diferite națiuni care au înțeles interesele comune, cum ar fi securitatea.

„Acest lucru este important pentru viitor, deoarece istoriei îi place să se repete și trebuie să învățăm din ea”, a spus președintele polonez.

„Ca națiune, ne-am dedicat valorilor creștine de peste 1.050 de ani și, indiferent dacă am avut stat sau nu, aceste valori au fost forța noastră extraordinară de ghidare”, a conchis el, conform Remix News.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE