ACTUALITATEAndrei Caramitru: Satele si orașele mici din sud și est vor fi...

Andrei Caramitru: Satele si orașele mici din sud și est vor fi acoperite de bălării. Populația săracă se va radicaliza și va vota partide extremiste

Andrei Caramitru a stârnit controverse în mediul online prin ultima sa cu postare de pe Facebook.

Fostul lider USR afirmă că urbanizarea viiitorul va duce la depopularea unei mari părți din țară și aglomerarea câtorva centre precum București, Cluj sau Iași.

El spune că oamenii din sud-estul țării se vor „radicaliza” din cauza sărăciei și vor votat „partide extremiste”, fără să dea nume.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Romania peste 20 de ani va arata așa:

– 16 milioane de oameni (in scădere de la 19 acum)

– Din cei 16 milioane – cel puțin 1 milion vor fi imigranți din afara UE (dacă suntem deștepți atragem din Asia ca aia sunt cei mai serioși) care vor lucra in orașele mari. Vor fi aproape 10% din populația orașelor (in București si Cluj mai mult, 15%). O sa mai vina si mulți sârbi, ucraineni, greci etc sa lucreze la noi.

– In orașe / zonele metropolitane (zonele la maximum 40 de minute de centru) vor fi 13 milioane locuitori (mult mai mult decât acum). Bucureștiul va trece clar de 4.5 milioane, Clujul și Iașiul vor depăși lejer 1 milion. Timișoara, Brașov, Sibiu și Constanta vor creste enorm.

– Satele si orașele mici (in special din sud și est) vor fi acoperite de bălării, golite aproape complet (populația va scădea acolo cu minus 50%) – populația care totuși va rămâne va fi extrem de săraca relativ cu ceilalți și se va radicaliza total (deci vom avea 30% din parlament partide extremiste). In unele zone mai ok însă, mai frumoase (Transilvania + Bucovina) – se vor reîntoarce o parte din diasporenii de azi si își vor cheltui pensia aici; mulți din orașe vor avea case de vacante acolo.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

– Venitul mediu la oraș va fi echivalent cu 2500 EUR (la valoarea monezii de azi), adică un nivel relativ aliniat cu media UE (acum suntem cam la 1000 EUR). Prețul caselor și chiriilor va fi însă triplu fața de acum, o sa crească un pic mai repede decât salariile (per total însă lumea o sa o ducă mult mai bine decât azi).

Tendințele astea sunt implacabile și nu au cum sa nu se întâmple, că vrem sau nu. E doar o extrapolare la ce se întâmpla de 20 de ani și e ceva care s-a întâmplat in TOATE țările Europene. Se cheamă urbanizare. Vor fi șocuri economice, conflicte politice, isterie anti-UE/NATO/progres și tot tacâmul in ăștia 20 de ani – dar tot acolo ajungem. O sa vedeți. Tot circul politic poate accelera sau frâna deznodământul cu cel mult 4-5 ani. Max.“

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

 1. Ăsta e un fel de Mama Omidă a progreseilor, citește chestii futuriste și incearcă să le aplice la noi.

  Dacă pușcă, pușcă, dacă nu, va face alte profeții. Au și ateii un guru, un clarvăzător din ăsta – noi ii zicem profet mincinos.

  Ca există urbanizare sau declin demografic știe toată lumea, el le dă pe exprimări dure să pară un tip dur cand in realitate e un albinos anemic cu pistrui

  2 observații pe fond: problema e că zonele alea pe care el le disprețuiește in mod rasist gen Botoșani sau Vaslui sunt productive demografic. Clujul e capitala avorturilor și e gaură neagră, suge populația țării, nu mai produce copii.

  Deci tot ce trebuie este ca dezvoltarea să fie dusă de către administrații inteligente și in zonele mai subdezvoltate.

  De exemplu Suceava iși face Facultate de Medicină. Așa se face – iti intărești universitatea, infrastructura , faci capital uman cu diplome apoi faci parcuri industriale și chemi firme private cu scuturi fiscale la inceput să aducă locuri de muncă, sau primăria ajută firmele din județ, capitalul local.

  Asta-i dezvoltarea inteligentă, pe diseminarea dezvolătrii – nu aia descrisă de Caramitru, pe concentrări care distrug totul in jur

  se mai satură lumea și de aglomerațiia alea poluată din cluj și de prețurile nesimțite

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...