ACTUALITATEAndrei Caramitru, amendat cu 5.000 de lei pentru un mesaj plin de...

Andrei Caramitru, amendat cu 5.000 de lei pentru un mesaj plin de ură legat de Biserica Ortodoxă Română

Andrei Caramitru a fost amendat cu 5.000 de lei de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru un mesajul plin de ură pe care l-a postat la adresa Bisericii Ortodoxe Română, în perioada sărbătorilor de Paști.

La momentul respectiv, imediat după ce Patriarhia Română a încheiat cu Ministerul de Interne un protocol pentru noaptea de Înviere, Andrei Caramitru a reacționat violent, prin mai multe mesaje postate în rețelele de socializare.

„Eu de azi mă dezic oficial de Organizaţia BOR. Am fost botezat ortodox. Nu sunt ateu, sunt un om spiritual. Dar toată chestia asta numită BOR este doar o organizaţie criminală, retrogradă, retardată, coruptă. Şi ortodoxia ca rit creştin a devenit un coşmar rusofon criminal. Care ne ţine în afara civilizaţiei. Şi nu are nicio legătură cu Biblia şi cu credinţa. Niciuna. E un ISIS. O sectă demonică. Aşa că de azi oameni buni – Eu nu o să mai calc niciodată în vreo biserică ortodoxă. Oricine îşi face nuntă, botez etc. acolo – eu nu o să vin. Şi nu voi mai interacţiona vreodată cu vreun angajat al acestei organizaţii. Punct”, a scris, pe Facebook, Andrei Caramitru.

Potrivit CNCD, afirmaţiile lui Andrei Caramitru reprezintă „discriminare şi încalcă dreptul la demnitate”. Hotărârea CNCD în acest caz a fost adoptată în unanimitate.

Andrei Caramitru a fost consilierul președintelui USR, Dan Barna.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...